Smooksnuivers sluiten carnavalsseizoen af

 

Smooksnuivers sluiten carnavalsseizoen af

 

Het grote carnavalsweekend van het seizoen 2022/2023 begon op zaterdag 18 februari jl. met de sleuteluitreiking op het Raadhuisplein. Prinses Renate 1e, vergezeld van haar Page Irene, Jeugdprinses Jaidy en haar Page Ilse, ontving uit handen van Leona Mes, voorzitter van de Dorpsraad Rozenburg, de sleutel van het dorp, dat voor vier dagen zou verder gaan als Smookenburg. Vervolgens trok een bonte stoet carnavalsvierders met een grote polonaise over het Raadhuisplein, begeleid door de Furietoeters uit Maassluis. Daarna trok de stoet naar de ‘Tempel der Zotheid’ op Sportpark Oost voor een grandioos kindercarnaval. Wat waren er veel kinderen en wat hadden ze zich allemaal mooi verkleed. Er werd volop  gehost en gedanst, er was gratis popcorn, suikerspin en limonade en dat vond natuurlijk gretig aftrek. De dansvloer was bijna te klein toen het MarkieMo discoduo samen met de kinderen een heleboel leuke dansjes ging doen.  Aan het eind van de middag waren er prijzen voor de mooiste creaties en voor de winnaars van de kleurwedstrijd.  De prijzen werden overhandigd door Jeugdprinses Jaidy 1e en ze bedankte daarna in haar slotwoord alle kinderen voor een fantastisch feest.

 

's Avonds was het de beurt aan de volwassenen om los te gaan. Aan het begin van de avond was er een kort officieel moment, waarbij een delegatie van de FEN (Federatie Europese Narren) een aantal onderscheidingen kwam uitreiken aan leden van de Smooksnuivers die zich inzetten voor de club. Daarna was het tijd om te feesten. Het werd een super gezellige avond met opvallende en ludieke creaties. Velen hadden zich laten inspireren door het motto van Prinses Renate 1e: ‘Wij doen wijn bij het water, toch net ff anders’. Ook hier waren prijzen voor de best verkleedde feestgangers.

 

Na een zondag van opruimen, napraten en de traditionele maaltijd (captains diner, verzorgd door ’de Picobar’), ging op maandag de 20e een bus met ruim 30 uitgelaten feestvierders op weg naar Breda om daar de optocht te bekijken en feest te vieren. Het Prinsessenteam had heerlijke snacks geregeld voor in de bus, daarvoor moest wel een stop worden gemaakt bij Cafetaria Arnold’s. Verkleed als frietzak kwam de eigenaar met zijn partner naar buiten met twee dozen vol snacks, wat een hilariteit. Een fantastisch begin van een super gezellige dag in Breda, waar iedereen kon genieten van de optocht, de drankjes, de feestmuziek en de gezelligheid. Bij terugkomst in Smookenburg kon er nog een afzakkertje worden genuttigd in de Picobar.

 

Op dinsdag 21 februari was het dan echt de afsluitende dag van het seizoen. Op Vastenavond kwamen de Smooksnuivers bij elkaar in hun clubhuis op Sportpark Oost om met elkaar haring en wittebrood te eten. Prinses Renate 1e reikte haar jaaronderscheidingen uit en sloot het seizoen officieel af met de oproep aan de Raad van Elf: ‘steken af’.

 

De Smooksnuivers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd carnavalsseizoen en gaan na een korte pauze weer druk aan de slag met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

 

Informatie over de vereniging en foto's van de diverse activiteiten zijn te vinden op www.smooksnuivers.nl

 

  Terug naar persberichten overzicht.