Geslaagde Bonte Avond bij de Smooksnuivers

Geslaagde Bonte Avond bij de Smooksnuivers

Onderscheiding in de ‘Orde van de Halve Maan’ voor Geertje Timmer

 

Op zaterdag 21 januari vierden de leden van Carnavalsvereniging de Smooksnuivers hun jaarlijkse Smookies Bonte Avond. Een avond vol entertainment verzorgd door leden van de Smooksnuivers plus een aantal gastoptredens. Het thema van deze editie was ‘Gemeentepils en Ganzewijn’, oftewel: water. In de diverse acts kwam dit thema duidelijk terug.

 

Voor de oudere leden van de Smooksnuivers, die hun sporen in de verenging al ruimschoots hebben verdiend, was een speciale Vip-tafel gemaakt naast de dansvloer, zodat zij alle optredens goed konden zien. Dit werd zichtbaar gewaardeerd.

 

Na de officiŽle opening door Opperspreekstalmeester Linda van der Klooster volgden de binnenkomst van alle steekdragenden en het openingswoord van Prinses Renate 1e , bijgestaan door Page Irene. Een bijzonder welkom was er voor gastvereniging ‘De Belhamels’ uit Delft. Na het zingen van het Smookenburger lied, kon de avond van start met een grote polonaise.

 

Gedurende de avond volgden vele verrassende optredens van de Jeugdcommissie, de Dansmariekes, Dansgarde Amber, de Smooksnuiverinnen, het Herenballet en Dorus (Cock, Claudette en Yolande). Bijzonder om te vermelden was het optreden van Monica en Amber die in een prachtige synchroon-dans een reflectie tussen volwassenheid en jeugd weergaven. Heel origineel gedaan en prachtig en zelfs ontroerend om te zien.

 

Heel blij waren de Smooksnuivers met de twee gastoptredens van buiten de verenging. FlexiBritt (Britt ’t Hart), die haar act al op de jeugdmiddag had getoond, bracht ook de volwassenen in vervoering met haar bijzonder lenige bewegingen. Super gedaan Britt!

Ook de energieke en vrolijke dans van Jamies Dance Corner (JDC) viel goed in de smaak. Hopelijk zien we de meiden/dames vaker terug bij de Smooksnuivers.

 

Britt

Tussen alle vrolijke en mooie acts door was er ook een officieel moment waarin Prinses Renate 1e twee zaken wilden benoemen. In de eerste plaats was er een speciaal dankwoord met bijbehorende bloemen voor Hilde Ouwens en Bep van Eijk. De beide dames hebben vele jaren de ‘Ballentent’ gerund tijdens de feestavonden van de Smooksnuivers en menig feestvierder voorzien van de nodige tosti’s en broodjes bal. Inmiddels hebben zij deze taak overgedragen aan de jongere generatie.

Als tweede maakte Prinses Renate 1e bekend wie dit jaar ‘de Orde van de Halve Maan’ mocht ontvangen. Een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of instantie die zich inzet voor de Rozenburgse gemeenschap. Dit jaar viel de eer te beurt aan Geertje Timmer.  Geertje is al jarenlang actief in de Rozenburgse politiek als lid van de gemeenteraad/ deelgemeenteraad/ gebiedscommissie en wijkraad. Daarnaast is ze o.a. actief bij de voedselbank, het Oranjecomitť en DIA Rozenburg. Een verdiende onderscheiding voor een heel actieve Rozenburgse.

 

Geertje

Tussen alle optredens en officiŽle momenten door was er muziek verzorgd door huis-DJ Dennis en werd er volop gedanst. Het was een fantastisch feest dat ook na de grote finale nog een tijdje doorging.

 

De Smooksnuivers gaan zich nu voorbereiden op het Groot Carnaval op zaterdag 18 februari a.s. Houdt de Schakel de komende weken in de gaten voor verdere berichtgeving.

 

Foto’s van Smookies Bonte Avond zijn te bekijken via www.smooksnuivers.nl     

 

  Terug naar persberichten overzicht.