Carnavalsseizoen 2021-2022 na één dag in pauzestand

 

Carnavalsseizoen 2021-2022 na één dag in pauzestand

 

Het zag er allemaal zo hoopvol uit. Nadat vorig jaar alle carnavalsfestiviteiten gecanceld waren, begonnen de leden van de Smooksnuivers vol goede moed met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De Dansmariekes en Dansgarde waren al maanden aan het trainen om een nieuwe dans te kunnen laten zien. De nieuwe Prinsenteams stonden klaar om gepresenteerd te worden op de grote openingsavond op zaterdag 13 november.

 

Nadat het clubhuis afgelopen week door een groep leden feestelijk was versierd, werd op donderdag 11 november (de 11e van de 11e) het seizoen traditiegetrouw afgetrapt met een toost op het nieuwe seizoen. Op dat moment was de onzekerheid al voelbaar, met de Corona-persconferentie van 12 november in het verschiet. Het zou zomaar eens kunnen dat ook dit jaar geen grote carnavalsfeesten georganiseerd kunnen worden. En wat gevreesd werd, werd ook bewaarheid en dus kon het bestuur niet anders dan de pauzeknop indrukken en een streep zetten door het geplande openingsweekend.

 

Daarnaast was het gelijk schakelen, de traditionele Prinsenmaaltijd (boerenkool met worst) was immers al besteld en kon niet meer worden geannuleerd. Als oplossing konden de leden hun boerenkoolmaaltijd zelf afhalen bij ‘Het Posthuys’ om thuis te nuttigen in plaats van gezamenlijk in het clubhuis. Een pleister op de wond, maar toch goed geregeld.

 

Voorlopig gaan de Smooksnuivers dus in de pauzestand en hangt het van de verdere maatregelen af of en wanneer er nog activiteiten mogelijk zijn. Vooralsnog staan de volgende openbare feesten nog op het programma:

- zaterdag 11 december - Prinsenbal

- zaterdag 22 januari - Smookies Bonte Avond

- zondag 23 januari - Smookies Bonte Middag (jeugd)

- zaterdag 26 februari - Kindercarnaval en Groot carnaval

 

Nadere berichtgeving hierover volgt zodra er meer duidelijkheid is.

 

  Terug naar persberichten overzicht.