Bericht van Patrick Dewez, zoon van 1e Smooksnuivers prins!

 

Logo Kruikenstad

 

Mijn naam is Patrick Dewez, zoon van jullie eerste Prins Carnaval van de Smooksnuivers. Geboren op 27 maart 1968 in het mooi Smokenburg.

Inmiddels ben ik voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg waar we met Carnaval Kruikenzeikers zijn. Tilburg wordt tijdens de carnavalsdagen omgedoopt tot Kruikenstad. 

We organiseren met 150 vrijwilligers het mooiste feest van het jaar, dat hier in Tilburg begint op 11-11 en na diverse voorfeesten op woensdag en donderdag voor Carnaval start met het Kruikenconcert en op dinsdag eindigt op de Tilburgse Heuvel.
Vele duizenden mensen genieten van dit mooie feest. Kijk anders eens op www.kruikenstad.nl voor meer informatie en beelden.

Maar ooit begonnen in Rozenburg dus waar ik me als baby natuurlijk nog niet bewust was van dit mooie feest. 
Mijn ouders zijn op een gegeven moment naar Limburg verhuisd waar mijn eerste echte en bewuste ervaring met carnaval was toen ik op de lagere school werd gevraagd om in de jeugdraad van Baarlo plaats te nemen. Erg vereerd was ik toen. 
Op mijn tiende ben ik muziek gaan maken en heb vanaf mijn 12e in allerlei carnavalsbands gespeeld. 
Inmiddels waren mijn ouder naar een dorp vlakbij Tilburg verhuisd en daar kwam ik in aanraking met Carnaval in de grote stad.  
Met en door de muziek heb ik jaren 5 dagen carnaval gevierd, al spelend op mijn trompet langs vele kroegen en feesten. 
In 1995 werd ik gevraagd door feestorkest 't Zooi, een orkest wat door het hele land muziek maakte en ook zelfs in Duitsland.   
Op een zondagmorgen bij een van onze repetities kwam een bijzonder verzoek binnen; een uitnodiging van de Smooksnuivers om op het 33 jaar bestaan te komen spelen! 
Ik werd direct bijzonder enthousiast en nadat ik iedereen had uitgelegd dat ik in Rozenburg was geboren, vertelde ik dat we deze uitnodiging dus niet konden weigeren. 
Ook mijn vader, die in 2001 is overleden, bleek toen ik hem belde deze uitnodiging als oud Prins te hebben ontvangen. 
We zijn als orkest Zooi samen met mijn vader toen naar Rozenburg afgereisd waar we een geweldige avond hebben mogen beleven! Het was fantastisch om in mijn geboortedorp mijn grote liefde voor Carnaval te kunnen vieren.
Het was ook leuk om wat oude vrienden van mijn ouders te ontmoeten en een biertje met ze te drinken. 

Daarna ben ik nog jaren muziek blijven maken in verschillende orkesten met Carnaval.  
In 2017 ben ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg en sinds twee jaren ben ik nu voorzitter. 

Carnaval zit in mijn hart en stroomt door mijn aderen, het is het belangrijkste feest van het jaar en wordt groots gevierd. En het is dan ook het mooiste wat er is en een bijzondere eer om dit feest voor duizenden mensen te mogen organiseren! 
En dat dit is ontstaan in Rozenburg bij de Smooksnuivers wilde ik graag met jullie delen!

Hieronder treffen jullie nog een paar leuke krantenartikelen uit de eerste jaren aan (9 nov. 1967 en 18 nov. 1986).

Veel leesplezier en laten we hopen dat we op 11-11 het mooiste feest van het jaar weer uitbundig kunnen gaan vieren!  

Met carnavaleske groet,

Patrick Dewez 

Voorzitter
Carnavalsstichting Tilburg

2021 Thema Kruikenstad

 

Paul Dewez 01

 

Paul Dewez 02

 

Paul Dewez 03

 

Paul Dewez 04

  Terug naar persberichten overzicht.