Smookies Bonte Avond 01-02-2020

 

Smookies Bonte Avond 01-02-2020 (is niet geplaatst in RC van 05-02-2020):

 

FEEST bij de Smooksnuivers

Op zaterdag 1 februari vierden de leden van Carnavalsvereniging de Smooksnuivers hun jaarlijkse Smookies Bonte Avond. In het speciale jubileumjaar ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de vereniging was het thema van de avond ‘FEEST’.
Na de officiŽle opening door Opperspreekstalmeester Renate Gerrese, gevolgd door de binnenkomst van alle steekdragenden, een openingswoord van Prins Ron 1e en het zingen van het Smookenburger lied, kon de avond van start met de gardedansen van de Dansmariekes en de Dansgarde.

Gedurende de avond volgden vele verrassende optredens van de Jeugdcommissie (Ali B en YES-R Partysquad), de Dansmariekes (Pyjamaparty), Daphne met een solo gardedans, de Smooksnuiverinnen (Copacabana), de Dansgarde (showdans), de Raad van Elf (Celebration) en natuurlijk het Herenballet, dit keer geheel in het nieuw gestoken. De hagelwitte tutu’s gecombineerd met knalroze pruiken en kousen zorgden voor enthousiaste reacties.

Bijzonder was het optreden van Cock, Claudette en Yolande, die als Dorus met zijn twee motten het publiek wisten te vermaken. Voor Cock was het zijn premiŤre op een bonte avond van de Smooksnuivers, en zeker voor herhaling vatbaar.

Het meest feestelijke nummer was misschien wel de act van Yvonne, Peter, Carla en Irene. Hun medley van oude carnavalskrakers, met bijbehorende outfits, werd massaal meegezongen.

De jubileumcommissie had speciaal voor deze bonte avond Marcel Overeem ingehuurd om het programma extra invulling te geven. Voor aanvang wist Marcel de bezoekers al aan het lachen te maken met zijn creatie als deurwacht. Zijn twee optredens in de gedaante van ‘Bep Lachebek’ en ‘Cowboy Sjaak’ vielen in goede aarde. Het publiek werd volop betrokken bij zijn acts, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde.

Tussen de acts door was er een officieel moment voor de overhandiging van onderscheidingen. De FEN (Federatie Europese Narren) reikten twee onderscheidingen uit aan leden van de Smooksnuivers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging. Dit jaar viel de eer te beurt aan Irene Zandbergen, o.a. voor haar werk in de feestcommissie en jubileumcommissie en aan Dennis Maasland (DJ Dennis) voor het verzorgen van de muziek tijdens de feestavonden en sociale activiteiten van de Smooksnuivers. Ook Jeugdprinses Romy 1e en haar Page Jaidy ontvingen een onderscheiding van de FEN.

Het officiŽle gedeelte werd afgesloten met een grote finale met alle deelnemers op de dansvloer, waarna het feest nog even gezellig doorging.

 

De Smooksnuivers kunnen weer vol tevredenheid terugkijken op een geslaagd feest en gaan zich nu voorbereiden op het Groot Carnaval op zaterdag 22 februari a.s. Houdt de Schakel de komende weken in de gaten voor verdere berichtgeving.

 


Smookies 2020

 

 5x11

  Terug naar persberichten overzicht.