Geslaagde Bonte Avond bij de Smooksnuivers

Geslaagde Bonte Avond bij de Smooksnuivers

Tineke Quak onderscheiden met Halve Maan

Op zaterdag 9 februari vierden de leden van Carnavalsvereniging de Smooksnuivers hun jaarlijkse Smookies Bonte Avond. Voor het eerst werd deze avond georganiseerd in de nieuwe 'Tempel der Zotheid' in de kantine van Sportpark Oost. Dit keer dus geen groot podium waarop de verschillende acts gepresenteerd werden, maar 'entertainment tussen de schuifdeuren'. 

 

De avond werd geopend door Opperspreekstalmeester Renate Schellenboom, gevolgd door de binnenkomst van alle steekdragenden, een openingswoord van Prins Ron 1e en het zingen van het Smookenburger lied. 

 

Het thema van de Bonte Avond was dit jaar 'musical/film', dus vele bekende melodieŽn kwamen voorbij. Het publiek kon genieten van de Jeugdraad (Alvin and the Chipmunks), de Dansgarde (Mary Poppins), Smooksnuiverinnen (Mamma Mia), Romy en Monica (Ciske de Rat), Tom en Richard (Bluesbrothers), Floor, Carla, Peter en Yvonne (Queen, 'I want to break free') en het Herenballet (als ware John Travolta's in Saterday Night Fever).

 

De show werd gestolen door de drie meisjes van de Dansmariekes, die een nummer uit de musical 'Annie' lieten zien. Als ware het echte artiesten werd door de meisjes perfect gedanst, geacteerd en geplaybackt. Groot applaus viel hen ten deel.

 

Bijzonder was ook het optreden van het jeugdmusicalkoor Giullare onder leiding van Annette Copier. Het koor bracht vijf liedjes uit drie verschillende jeugdmusicals ten gehore, waarbij ook een bijpassende choreografie werd getoond. Een optreden dat zeker voor herhaling vatbaar is.  

 

De Dansmariekes en Dansgarde brachten ook hun gardedans ten tonele die door het publiek zeer werden gewaardeerd.

 

Tussen alle acts door werd door de aanwezigen volop gedanst op muziek van DJ Dennis.

 

Smookies Bonte Avond is ook de avond waarop de Prins van de Smooksnuivers een onderscheiding,‘de Halve Maan’ uitreikt aan een persoon of instantie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rozenburgse gemeenschap. Dit jaar was de onderscheiding voor Tineke Quak, voor haar vele werk als beheerder van Muziektheater ‘de Ontmoeting’. Zij ontving de Halve Maan uit handen van Prins Ron 1, vergezeld door Prinses Janet en Adjudant Michiel.

 

Na de grote finale met alle deelnemers ging het feest nog door tot in de kleine uurtjes.

 

De Smooksnuivers kunnen weer vol tevredenheid terugkijken op een geslaagd feest en gaan zich nu voorbereiden op het Groot Carnaval op zaterdag 3 maart a.s. Houdt de Schakel de komende weken in de gaten voor verdere berichtgeving.

 

Foto’s van Smookies Bonte Avond zijn te bekijken via www.smooksnuivers.nl

 

  Terug naar persberichten overzicht.