‘Volle bak’ op Prinsenbal Smooksnuivers

‘Volle bak’ op Prinsenbal Smooksnuivers

 

Vooraf was het even spannend hoe het eerste Prinsenbal van de Smooksnuivers op de nieuwe locatie op Sportpark Oost zou verlopen. Trots als de Smooksnuivers zijn op hun nieuwe 'Tempel der Zotheid', de beschikbare ruimte is toch kleiner dan voorheen in de Nieuwe Schans. Het Prinsenbal is traditioneel de drukstbezochte avond, waarbij de Smooksnuivers vele bevriende carnavalsverenigingen op bezoek krijgen.

 Zaterdag 15 december was het zover en gelukkig verliep de avond voorspoedig, zat de sfeer er goed in en hebben alle bezoekers zich prima vermaakt.

 Om 20.30 uur werd de avond feestelijk geopend met de binnenkomst van de Smooksnuivers, begeleid door de Furietoeters uit Maassluis. Prins Ron 1e, Prinses Janet en Adjudant Michiel namen plaats op het podium samen met Jeugdprins Thomas 2e met zijn Adjudant Kenji. Na een woord van welkom aan alle gasten en in het bijzonder aan de zes bevriende carnavalsverenigingen uit de regio, was het tijd voor een grote polonaise.

 Na deze grootse opening was het de beurt aan de Dansmariekes van de Smooksnuivers. Dit seizoen bestaan de mariekes maar uit een drietal meisjes, maar ze gaven een prima optreden en kregen terecht een groot applaus.

 Later op de avond was het de beurt aan de Dansgarde, die door aanvulling vanuit de Dansmariekes, dit jaar voor het eerst in lange tijd weer uit acht meiden bestaat. Helaas was de groep deze avond niet compleet, maar ondanks dat was hun optreden fantastisch!

 Tussendoor was er volop gelegenheid voor het publiek om gezellig een dansje te maken. De muziek werd afwisselend verzorgd door de Furietoeters en DJ Dennis. Daarnaast verzorgde zangeres Sandy Struijs een tweetal optredens, waarbij zij vele bekende nummers ten gehore bracht, die volop werden meegezongen. De sfeer was fantastisch!

 Ook dit jaar had de feestcommissie van de Smooksnuivers een grote verloting georganiseerd. Veel gasten gingen dus met een mooie prijs naar huis.

 Om 1.00 uur kwam een einde aan een zeer gezellig Prinsenbal.

 De Smooksnuivers kunnen terugkijken op een prima geslaagde avond in hun nieuwe ‘Tempel der Zotheid’. De komende weken worden vrijgemaakt voor de Kerstdagen en Jaarwisseling, maar daarna gaan de carnavalsactiviteiten weer verder. Op zaterdag 9 februari a.s. vieren de Smooksnuivers Smookies Bonte Avond. Ook deze avond is voor iedereen gratis toegankelijk. De jeugd viert zijn eigen Smookies Bonte Middag op zondag 10 februari. Verdere berichtgeving over beide activiteiten volgt.

 

Informatie over de Smooksnuivers en foto’s van de diverse feestavonden zijn te vinden op www.smooksnuivers.nl

 

  Terug naar persberichten overzicht.