Nieuwe opzet Sleuteluitreiking positief ontvangen

Nieuwe opzet Sleuteluitreiking positief ontvangen

 

Zaterdag 10 februari was een spannende dag voor de leden van carnavalsvereniging de Smooksnuivers: de dag van het Groot Carnaval met als vast onderdeel de Sleuteluitreiking op het Raadhuisplein. In de voorafgaande jaren werd de stoet carnavalsvierders vergezeld van een carnavalswagen met daarop de gele maan uit het verenigingslogo. Na vele jaren trouwe dienst heeft de vereniging echter afstand moeten doen van de wagen en moest er gezocht worden naar een alternatieve invulling van het programma rondom de Sleuteluitreiking.

 

Gekozen is om een optocht te organiseren met versierde fietsen, karren, stepjes ed. Via de krant en huis-aan-huis bezorgde flyers werden (met name) kinderen opgeroepen om gezellig mee te doen met de optocht. Diverse kinderen hadden hieraan gehoor gegeven, waardoor het op het Raadhuisplein een vrolijke boel werd. Veel bekijks had de mini-carnavalswagen naar het voorbeeld van de oude carnavalswagen. Heel mooi gemaakt en terecht ook ťťn van de latere prijswinnaars.

 

Om 13.11 uur was het tijd voor de voorzitter van de Gebiedscommissie, de heer Schellenboom, om de sleutel van Rozenburg te overhandigen aan Prins Cor 1e, zodat hij vier dagen kan regeren over Smookenburg. Nadat de Dansmariekes en de Jeugdraad een optreden hadden gegeven, ging de stoet met carnavalsvierders en alle versierde voertuigen in een vrolijke ronde over het Raadhuisplein. De Furietoeters uit Maassluis zorgden voor de bijbehorende carnavalsmuziek. Vervolgens namen de Prinsenteams en hun gevolg plaats in een drietal cabrio's waarnaar de stoet via de Molenweg en Emmastraat verder trok richting de Nieuwe Schans.

 

In de 'Tempel der Zotheid' werd in de middaguren het Kindercarnaval georganiseerd. Het was een grote drukte, met ook hier veel mooie en leuke creaties. De Smooksnuivers waarderen het zeer als mensen hun best doen om carnavalesk voor de dag te komen. De kinderen genoten van de verschillende optredens en van de gratis limonade, popcorn en suikerspin. Aan het eind van de middag werden in verschillende leeftijdscategorieŽn prijzen uitgedeeld voor de mooist versierde voertuigen uit de optocht, de mooist verkleedde en de winnaars van de kleurwedstrijd.

 

De Smooksnuivers kijken tevreden terug op deze eerste 'Sleuteluitreiking nieuwe stijl'. Het vormt een goede basis voor de komende jaren, waarbij het streven is om steeds meer kinderen enthousiast te maken om mee te doen, zodat de optocht steeds een stukje groter wordt.

 

In de avonduren gingen de volwassenen nog een paar uurtjes gezellig los tijdens het Groot Carnaval in de Schans. Veel bezoekers hadden zich laten inspireren door het motto van Prins Cor 1e 'Carnaval is troef', waardoor er meerdere creaties gebaseerd op het kaartspel op de vloer te vinden waren. De hoofdprijs was echter voor een 'opgewonden speelpop' in het kader van #Metoo.

 

De Smooksnuivers kijken tevreden terug op Carnavalszaterdag! De leden feesten nog even door, o.a. op maandag bij de optocht in Breda. Op Vastenavond (dinsdag 13 februari) zal prins Cor 1e de sleutel van Smookenburg weer inleveren bij de voorzitter van de Gebiedscommissie tijdens de afsluiting van het carnavalsseizoen.

 

Foto's van de Sleuteluitreiking plus optocht, het Kindercarnaval en het Groot Carnaval zijn te vinden op de fotoalbum pagina van deze website.

              

 

  Terug naar persberichten overzicht.