‘Typisch Hollandse’ Bonte Avond bij de Smooksnuivers

‘Typisch Hollandse’ Bonte Avond bij de Smooksnuivers

 

Jan Niks van Scouting Rozenburg onderscheiden met Halve Maan

Op zaterdag 20 januari vierden de leden van Carnavalsvereniging de Smooksnuivers hun jaarlijkse Smookies Bonte Avond. Traditiegetrouw werd de avond geopend met de binnenkomst van alle steekdragenden gevolgd door een openingswoord van de voorzitter en het  zingen van het Smookenburger lied.
Het thema van de Bonte Avond was dit jaar ‘Typisch Hollands’, een thema waar de diverse groepen van de vereniging wel mee uit de voeten konden.
Zo had de Jeugdraad een act op muziek van André van Duin, waarbij de jongens om de beurt als bekende van Duin-typetjes te voorschijn kwamen. De daarbij gebruikte attributen waren door de jongens zelf gemaakt. Het publiek vond het fantastisch.
Het gehoor van de aanwezigen werd stevig op de proef gesteld door de Raad van Elf, die een flinke draai aan het thema hadden gegeven door een hardrock-versie van een nummer van Jan Smit op te voeren.
De Smooksnuiverinnen dansten op een medley van ‘Kinderen voor Kinderen’, waarbij de kleding op de tekst was aangepast.
Met ‘The Voice of Smookies’ bracht de Jeugdcommissie een persiflage op het tv-programma ‘The Voice’, inclusief zenuwachtige kandidaten, draaiende stoelen en scherpe commentaren van de jury. Heel origineel verzonnen en goed gebracht, een luid applaus van het publiek was hun deel.
Wegens het succes van vorig jaar hadden de Raad van Elf leden Tom de Raaf en Richard Lansbergen opnieuw een leuke zangmedley in elkaar gezet, dit keer bestaande uit drie bekende Nederlandstalige meezingers. En meezingen dat deed het publiek, waarbij ook een grote polonaise werd ingezet.
Drie dames uit de vereniging (Yvonne Zandbergen, Carla Diks en Miranda de Leeuw)
brachten als ‘Wandelclub’ (ook wel bekend als ‘Jo met de banjo’) een ludieke act ten tonele. De tussentijdse verkleedpartij was hilarisch.
Gehuld in hun traditionele roze tutu’s, mocht het Herenballet ook dit jaar niet ontbreken. De heren brachten hun dans op typisch Hollandse draaiorgelmuziek, en sloten dus naadloos aan bij het thema van de avond.
De Dansmariekes en Dansgarde brachten zowel een gardedans als een showdans ten tonele die door het publiek zeer werden gewaardeerd.
Daarnaast waren er dit jaar twee solo-gardedansen te bewonderen: Solo-Marieke Britt ’t Hart en Solo-Garde Alysha de Raaf gaven beide een fantastisch optreden. Het is niet niks om in je eentje op zo’n groot podium te staan, maar ze brachten het er beide goed van af! 
Tussen alle acts door werd door de aanwezigen volop gedanst op muziek van DJ Dennis.
Smookies Bonte Avond is ook de avond waarop de Prins van de Smooksnuivers een onderscheiding,‘de Halve Maan’, uitreikt aan een persoon of instantie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rozenburgse gemeenschap. Dit jaar was de onderscheiding voor Jan Niks voor het vele werk dat hij doet voor Scouting Rozenburg. Naast bestuurslid zet hij zich met name in voor de jeugd, organiseert en begeleidt de diverse weekendjes en kampen, verzorgt opleidingen van de verkenners zodat zij het vaarbewijs kunnen halen en zorgt voor de gebouwen van de scouting. Kortom een echte duizendpoot. Hij ontving  de Halve Maan uit handen van Prins Cor 1e , vergezeld door Prinses Sabine en Adjudant Daniel.
De laatste act voor de grote finale was van zanger Maurice Groeneweg. De hele avond had hij als Opperspreekstalmeester de diverse acts aangekondigd, maar hij mocht zelf de avond afsluiten. Keurig in het zwart gekleed en voorzien van de kenmerkende donkere bril, bakkebaarden en zwarte hoed zong hij live een aantal nummers van André Hazes. Het publiek ging helemaal los op de dansvloer. Een beter compliment kan je als zanger niet krijgen. Het was een topact!
Het feest ging vervolgens nog gezellig door tot in de kleine uurtjes.
De Smooksnuivers kunnen weer vol tevredenheid terugkijken op een geslaagd feest en gaan zich nu voorbereiden op het Groot Carnaval op zaterdag 10 februari a.s. Houdt de Schakel de komende weken in de gaten voor verdere berichtgeving.

Foto’s van Smookies Bonte Avond zijn te bekijken via deze website.

     

 

  Terug naar persberichten overzicht.