Smookies Bonte Avond een geslaagd feest

Smookies Bonte Avond een geslaagd feest

 

Petra van der Meijs onderscheiden met Halve Maan

Op zaterdag 4 februari was het een gezellige boel in de grote zaal van de Nieuwe Schans, waar Carnavalsvereniging de Smooksnuivers haar Smookies Bonte Avond vierde. Om 20.15 uur werd de avond geopend met de binnenkomst van alle steekdragenden gevolgd door een openingswoord van de voorzitter en Prins Cor 1e en het  zingen van het Smokenburger lied. Carnavalsvereniging De Gaapstokken uit Lisse was op bezoek om het feest mee te vieren.
Aan opperspreekstalmeester Maurice Groeneweg de taak om alle acts van de avond aan te kondigen. Voor het eerst was aan de Bonte Avond een thema gekoppeld, dit keer was gekozen voor ‘Flower Power’. Het was mooi om te zien dat een aantal groepen op een leuke manier op dit thema heeft ingespeeld.
Zo hadden de jongens van de jeugdraad een vrolijke act op muziek uit kinderprogramma’s uit de jaren 60/70, waarbij zij ook verkleed waren als de  themafiguren Pipo, Bassie, Kermit de Kikker en Meneer de Uil. De Smooksnuiverinnen, gekleed in een bonte mengeling van hippiekleding, toonden een dans op muziek uit de musical Hair, waarbij de Volkswagenbus als decorstuk niet mocht ontbreken. Twee heren uit de Raad van Elf  (Tom de Raaf en Richard Lansbergen) wisten het publiek te vermaken als ‘the Flower Power Men’, waarbij zij een compilatie van jaren’60 nummers in playbackvorm ten gehore brachten.
De Dansmariekes en Dansgarde brachten hun traditionele gardedansen ten tonele. Daarnaast presenteerden beide groepen ook een fantastische showdans. De Dansmariekes vol enthousiasme en plezier, de Dansgarde met een harmonieus en sfeervol begin en spetterend slot.
De jeugdcommissie verraste het publiek met een playbackact: Daddy Cool van Boney M. De komische noot zat in het feit dat de mannelijke rol vertolkt werd door een vrouw en een van de achtergrondzangeressen gespeeld werd door een man.
Twee leden van de vereniging (Nicole Snijders en Danny Diks) traden op onder de naam ‘Wit-lof’ (of was het nou ‘with-love’?), waarbij ze een dans en playback act showden op het beroemde nummer ‘Paradise by the dashboard light’. Vooraf vol spanning en zenuwen, maar het resultaat was super!
Natuurlijk mocht ook dit jaar het Herenballet niet ontbreken, gekleed in roze tutu’s dansten zij de Bloemenwals, wederom een groot succes.
Tussen alle acts door werd door de aanwezigen volop gedanst op muziek van DJ Dennis.
Een delegatie van de FEN (Federatie Europese Narren) was aanwezig om een aantal  onderscheidingen uit te reiken aan leden van de Smooksnuivers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging. Dit jaar viel de eer te beurt aan Jacqueline Ouwens en Renate Schelleboom. Ook het Jeugdprinsenpaar werd door de FEN onderscheiden.
Smookies Bonte Avond is ook de avond waarop de Prins van de Smooksnuivers een onderscheiding,‘de Halve Maan’, uitreikt aan een persoon of instantie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rozenburgse gemeenschap. Prins Cor 1e , Prinses Sabine en Adjudant Daniel hebben dit jaar gekozen voor Petra van der Meijs. Zij ontving de onderscheiding voor het vele werk dat zij doet voor o.a.  gymnastiek-vereniging Excelsior, de RK-Kerk, de manege, de Sinterklaasintocht en knutselen voor ouderen. Een bezige bij dus, die met recht in het zonnetje werd gezet.
Na de laatste podiumact was het tijd voor de grote finale. Met alle deelnemers op het podium bracht Maurice een aantal gezellige Nederlandstalige liedjes ten gehore en barstte de after-party goed los. Het feest ging daarna nog in een gezellige sfeer door tot in de kleine uurtjes.
De Smooksnuivers kunnen weer vol tevredenheid terugkijken op een geslaagd feest en gaan zich nu voorbereiden op het Groot Carnaval op zaterdag 25 februari a.s.

Foto’s van Smookies Bonte Avond zijn te vinden op www.smooksnuivers.nl

  

  Terug naar persberichten overzicht.