Smookenburg viert carnaval.

Smookenburg viert carnaval.

Heel de wereld heeft het afgelopen weekend carnaval gevierd, zo ook in Smookenburg. Tijdens het carnavalsweekend wordt Rozenburg  in deze naam omgedoopt.
Op zaterdag 6 februari vertrok de complete vereniging,  met blaaskapel de Furietoeters, van de Nieuwe Schans naar het Raadhuisplein om daar van gebiedscommissie voorzitter Frank Schelleboom de sleutel van Smookenburg te mogen ontvangen. De voorwaarde was wel dat Prins Florus den I er met zijn team voor zorgt dat Rozenburg in goede handen blijft.
Voorafgaand mochten alle aanwezige kinderen een ballon oplaten met een kaartje eraan. Het kind waarvan het kaartje terugkomt en de grootste afstand heeft afgelegd, wint een prijs. Deze zal dan op Koningsdag worden uitgereikt.
De Mini-Riekes en de Mariekes hebben nog hun dansje op het Raadhuisplein gedaan. Ondanks de kou hebben ze keurig gedanst.
Tot slot nodigde Prins Florus den I alle kinderen van Rozenburg uit om mee te gaan naar de Nieuwe Schans om het kindercarnaval mee te vieren.
Er waren tijdens dit leuke kinderfeest weer de allerleukste creaties. De leukst verklede jongens en meisjes kregen een prijs uitgereikt door Jeugdprinses Amber en haar Adjudant Thomas.
Alle kinderen konden heerlijk genieten van de popcorn en suikerspin. Verder konden ze ook nog limonade drinken, zoveel ze wilden.
Om half vijf was het kindercarnaval voorbij en werd de zaal weer gereed gemaakt voor het Groot Carnaval voor de leden van de Smooksnuivers en voor de Rozenburgers die een leuke en gezellige avond wilden meemaken.
Ook bij de volwassen waren er zeer ludiek aangeklede personen. Sommigen herkenbaar en bij anderen duurde het even voordat je wist wie er onder de vermomming zat.
De beste verklede personen waren de nieuwe K3 creatie en de twee “onderkoffers”. Prins Florus reikte hen de bijbehorende bekers uit.


Tot in de kleine uurtjes werd er gefeest en gedanst op de muziek van de huis DJ Dennis.
Zondag middag moest de zaal weer een beetje opgeruimd worden, want om 6 uur ’s avonds werd er een heerlijk Captainsdinner geserveerd. Een stevige carnavalsmaaltijd, bestaande uit cappucijners en bruine bonen met  een stevige speklap en diverse soorten uitjes. Ruim 50 personen van de Smooksnuivers hebben hier heerlijk van genoten.

Het carnavalsweekend is hiermee al op de helft. Maandag met een volle bus naar Breda en dinsdag de afsluitingsavond. Behalve dat de sleutel van Smookenburg weer teruggeven moet worden, is er ook het traditionele haringhappen om daarmee het carnavals seizoen 2015-2016 weer af te sluiten.

  

  Terug naar persberichten overzicht.