Carnavalsweekend in “Smookenburg”

Carnavalsweekend in “Smookenburg”

Voor vier dagen Smookenburg. Dat zijn meestal de woorden van de Gebiedscommissie voorzitter in Rozenburg. Als de sleutel overhandigt wordt aan Prins Florus den I verandert Rozenburg voor vier dagen in Smookenburg.
Vier dagen Carnaval bij de Carnavalsvereniging de Smooksnuivers.
Op zaterdag 6 februari wordt er op het Raadhuisplein rond 13.00 uur een aantal ballonnen opgelaten door kinderen van de vereniging en overige kinderen van  Rozenburg.
Vanaf 12.00 uur kunnen alle kinderen een ballon komen ophalen in kledingwinkel de Kluis op het Raadhuisplein. Zij kunnen dan een kaartje eraan hangen met hun naam en adres. Het kaartje dat terugkomt en de grootste afstand afgelegd heeft, verdient een leuke prijs welke op Koningsdag uitgereikt zal worden.

Na het oplaten van de ballonnen zullen er nog diverse dansjes door de jeugd gedaan worden en zal om 14.00 uur het kinder carnaval van start gaan in de Nieuwe Schans aan het Marijkeplein.
Hierbij zijn alle kinderen van Rozenburg voor uitgenodigd.
Buiten veel carnavalsmuziek zullen de kinderen verblijd worden met popcorn, suikerspin en snoepjes. Natuurlijk krijgen degenen die het leukst verkleed zijn weer een prijs uitgereikt door Jeugd Prinses Amber en haar Adjudant Thomas.
Rond half vijf zullen de kinderen weer naar huis gaan en wordt de zaal gereed gemaakt voor het Groot Carnaval voor de volwassenen.
Vanaf 20.00 uur barst dit feest der zotheid weer los. Onder begeleding van blaaskapel de Furietoeters en DJ Dennis belooft dit weer een fantastisch spektakel te worden.
Ook deze avond is toegankelijk voor alle Rozenburgers en degenen die het origineelst verkleed zijn zullen wel in de prijzen vallen.
Maandag gaat de vereniging met een volle bus naar Breda om daar het Brabantse carnavalsgevoel te proeven.
Tot slot van de vier dagen Carnaval komt een afvaardiging van de Gebiedscommissie naar de slotavond toe om de sleutel terug te halen waarmee Smookenburg weer tot het volgende carnaval weer gewoon Rozenburg wordt.

Nieuwsgierig geworden? Prins Florus den I, Prinses Petra en Adjudant Richard nodigen u van harte uit om dit gezellige feest mee te maken.

   Terug naar persberichten overzicht.