Vrienden voor het leven!

 

Vrienden voor het leven

Afgelopen vrijdag zijn onze vrienden uit Odenheim weer bij ons op visite geweest. Al zo’n 35 jaar zijn de Smooksnuivers en de Odemheimse karnavalsvereniging (OKG) bevriend en gaan de leden van beide verenigingen om de twee jaar bij elkaar op bezoek.

Dit jaar was het de beurt van de Smooksnuivers om de vrienden van de OKG te ontvangen. Vrijdag 27 september was het zover. Rond de klok van 17.00 uur kwamen onze vrienden uit Odenheim met de bus aan bij het stadskantoor. Ze zijn daar heel hartelijk ontvangen door onze deelraadvoorzitter Pamela Blok. We hebben daar met zijn allen van een heerlijke maaltijd genoten en daarna zijn de mensen van de OKG met hun gastgezin meegegaan om zich op te frissen. ’s Avonds hebben we een leuke avond doorgebracht in de restauratie van sporthal de Rozet.

De volgende dag zijn we met het hele gezelschap onder begeleiding van een gids naar de havens van de Maasvlakte gegaan en hebben we de middag doorgebracht bij het droogdok in Hellevoetsluis.

Nadat we ons thuis even opgefrist hadden konden we van een lekker Italiaans buffet genieten in de Schans waarna we nog tot de late uurtjes een gezellig feestje hebben gevierd.

Zondag 29 september zijn onze vrienden na een goed verzorgde lunch en afterparty vanaf de schans rond 14.30 uur weer vertrokken naar Odenheim. En onze duitse vrienden hebben ontdekt dat Nederland nog meer te bieden heeft als klompen en kaas. De lekkerste ontdekking van onze vrienden bleek een vertrouwde Hollandse snack te zijn. De kroket!!! Ze waren er weg van. Kortom het was een topweekend en zowel oude als nieuwe vriendschapsbanden zijn weer aangehaald. Over 2 jaar gaan we weer naar Duitsland want de Smooksnuivers en het OKG zijn vrienden voor het leven.

 

  Terug naar persberichten overzicht.