Wat een weekend bij de Smooksnuivers….veel gekker moet het niet worden.

Wat een weekend bij de Smooksnuivers….veel gekker moet het niet worden.

Zaterdagavond was het weer zover. De grote zaal in de Schans werd weer omgetoverd in een “tempel der zotheid “en hebben veel van onze Smooksnuivers van jong tot oud hun kunsten mogen vertonen. Smookies bonte avond was wederom geslaagd. De optredens van onze mariekes en dansgarde waren een groot sucses. Esther Bot deed een mooie solodans en het herenballet was weer hilarisch. Zelfs hun danskunsten gaan per jaar vooruit. De jonge Smooksnuiverinnen lieten ook nog even zien dat zij weten wat dansen is en voor het eerst sinds jaren heeft een delegatie van de raad van 11 een act gedaan. Zij brachten met een medley van de toppers in hun zilveren glitterhemden de stemming er goed in. Het jeugdbestuur had ook weer hun best gedaan om een leuke act neer te zetten en met hun uitvoering van de carnavalshit ”het bobsleelied” oogsten zij een goed applaus. De optredens van onze eigen zangtalenten Maurice en Angelique maakten de avond compleet.

Van oudsher is Smookies bonte avond ook de avond waarop we een aantal mensen in het zonnetje zetten.

Vanuit de vereniging waren het dit jaar Monica Verhagen, Avalon Putters, Hilde Ouwens, Ger Bosveld en Floor Leune die dit jaar door de FEN gehuldigd werden voor hun inzet voor de Smooksnuivers.

De belangrijkste onderscheiding is echter de uitreiking van “de orde van de halve maan”. Deze wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon die veel doet voor de Rozenburgse gemeenschap. Dit jaar ging deze eer naar Serge van Uitert. Naast dat hij bij veel evenementen in Rozenburg zorgt voor de EHBO, is hij voorzitter van de Rozenburgse Reddingsbrigade en verzorgt hij de EHBO lessen op de basisscholen. Een aanwinst voor Rozenburg vonden wij. Een waardige halve maandrager.

U ziet het, het was een gezellige drukke boel. Maar hoe goed alle acts ook waren. De grootste verrassing kwam zondagmiddag tijdens onze kindermiddag. Sinds kort hebben we een viertal miniriekes. Deze jongste meisjes in de leeftijd van 3 tot 6 jaar traden voor de 1e keer op. Op de muziek van Nijntje lieten ze een dansje zien wat ze al weken hebben geoefend. Het grootste applaus was dan ook voor de miniriekes. Wat niet betekend dat onze dansmariekes het niet goed doen. Wij zijn ongelooflijk trots op wat ze kunnen en zeker de showdans gaat dit jaar erg goed. Op deze mini-pronkzitting zoals deze middag heet heeft onze prins Bas een vijftal andere verenigingen mogen ontvangen. Sommigen hadden hun dansmariekes meegebracht. Ook deze dames hebben hun dans laten zien op het podium in onze tempel der zotheid. De rest van de middag werd gevuld door spelletjes doen en popcorn en suikerspin snoepen. Een groot sucses dus.

Het volgende feest van Smooksnuivers staat al weer snel voor de deur. Schrijf het maar vast in de agenda. Zaterdag 9 februari om 14.30 uur kindercarnaval en om 20.00 uur groot carnaval. Zoek uw outfit maar vast uit. Wilt u meer weten of ideeen opdoen ga eens kijken op onze website www. smooksnuivers.nl wij hopen u te zien in februari.

  Terug naar persberichten overzicht.