Breda opgeruimd, medailles uitgereikt, steken af, haring op en sleutel terug. En toen….Einde Seizoen!!!

 

Breda opgeruimd, medailles uitgereikt, steken af, haring op en sleutel terug. En toen….Einde Seizoen!!!

Maandag 7 maart zijn er een flink aantal Smooksnuivers met wat vrienden in een volle en gezellige bus vertrokken naar Breda om daar nog even te proeven van de carnavalssfeer in Brabant. Heel wat anders dan in ons eigen Smokenburg. Het Kielegat (Breda) is 1 hossende vrolijke massa en de optocht is geweldig om te zien. Dit smaakt ieder jaar naar meer en als iemand een keer mee is geweest dan willen ze meestal de volgende keer weer. Helaas gaan we al aan het begin van de avond terug omdat er nog veel mensen zijn die de volgende dag gewoon naar school of werk moeten. Gelukkig is er voor de mensen die nog even willen nafeesten in het wapen van Rozenburg nog de gelegenheid om dit te doen. Dinsdagavond is de laatste dag van het carnaval voor de Smooksnuivers. Traditiegetrouw wordt op deze avond door de Prins nog een drietal onderscheidingen uitgereikt aan personen die zich goed hebben ingezet voor de vereniging. Dit jaar heeft het Prinsenteam gemeend de orde van verdienste uit te reiken aan Nars Broekharst. Hij heeft in de jaren als voorzitter en prins veel positieve contacten gelegd met o.a. verenigingen en gemeente. Ook is hij er altijd als er iets georganiseerd moet worden of opgebouwd. De tweede orde van verdienste is gegaan naar de Dansgarde. Het is niet gebruikelijk dat er een groep onderscheiden wordt maar al deze dames hebben de afgelopen seizoenen zich zo op positieve manier ingezet voor onze vereniging dat Prins Ron geen keus kon maken uit 1 van deze dames en dus heeft besloten de hele groep in het zonnetje te zetten. De hoogste onderscheiding binnen onze vereniging is de Prinsenmedaille. En wie ons Smooksnuivers een beetje heeft gevolgd de afgelopen 2 jaar zal het met ons eens zijn dat er maar 1 lid van onze vereniging deze kon krijgen. Hij heeft enorm hard geknokt om ons terug te krijgen in de Schans. En toen dat zogenaamd gelukt was moest hij vechten om onze feesten door te laten gaan. Vaak werd er pas een paar dagen van te voren gezegd dat we weer niet in de schans konden feesten. Dan ging hij aan de slag met plan B. Door hem hebben we gewoon ons seizoen kunnen draaien. Helaas niet altijd waar we wilden maar toch….Hij kreeg het voor elkaar. Zowel zijn werk als privé-leven was verweven met onze vereniging. Onze voorzitter Mark Smit.

Na al deze plechtigheden was het tijd om de steken af te doen en ons in kiel te hijsen en de volgende traditie in ere te houden. Haringhappen!!! Er stond weer een grote schaal met heerlijke haring. Voor de mensen die gek genoeg niet van haring houden was er ook een goed gevulde kaasplank.

 

 

 

 

Als ludiek bedankje werd het prinsenteam nog even naar voren gehaald. Diplomaat Cor schijnt een nieuwe bijnaam te hebben en hij was dit jaar wel vaak zijn handschoenen kwijt dus hij heeft nieuwe gekregen met “Knorretje” erop. Prinses Diana wilde geen Tiara. Ach dus nu op de laatste avond toch maar iets op het hoofd en ze kreeg een diadeem met twee zilveren bollen. Het staat haar trouwens verassend goed. Prins Ron wilde zo vaak en zo graag naar uitjes dat er gedacht werd dat hij dit wel zou missen nu het seizoen is afgelopen en hij kreeg daarom een hele zak uien. “voor iedere week een uitje” Hij was hier zo blij mee dat hij ze de rest van de avond heeft rondgedragen.

Er moest nog 1 plechtigheid gedaan worden. En dat is het teruggeven van de sleutel aan de deelraadsvoorzitter. Deze had echter eerst een vergadering. Het duurde ook wat langer dan verwacht maar zo rond 22.15 was het zover. Wij hoopte dat ze in haar toespraak zou vertellen dat ze zolang het vergaderd om ons te kunnen mededelen dat het rond zat met de benodigde vergunningen maar helaas was dit niet het geval. Wel had ze het erover dat we volgend jaar weer in de Schans zouden zijn dus gaan we ervan uit dat ze ermee aan de slag gaat. Gelukkig hebben we Mark die daar op blijft controleren. We zijn nog even blijven na borrelen.  En toen ………….einde seizoen!!!!!

Wilt u nog even terugblikken op ons geweldige seizoen? Kijk op de website www.Smooksnuivers.nl

 

  Terug naar persberichten overzicht.