Carnaval in Smokenburg wordt goed beschermd. Het was weer een feest!!!!

Carnaval in Smokenburg wordt goed beschermd. Het was weer een feest!!!!

Carnaval in rozenburg. Rond 12.30 vertrok de hele stoet Smooksnuivers met Laphethemookis als blaaskapel vanaf de Schans via de Emmastraat naar het Raadhuisplein.

Op het Raadshuisplein hebben zowel onze garde als de mariekes laten zien hoe goed ze kunnen dansen.

Onder het genot van een kop koffie met gebak besprak Prins Ron de 1e van te voren even met onze Deelraadsvoorzitter. Tenslotte moet hij het deze vier dagen even regelen in dit dorp / deelgemeente. Na een kort overleg waren ze eruit. Prins Ron kreeg voor 4 dagen een exploitatievergunning voor Rozenburg. Of was het een gebruiksvergunning? Nou dat maakt niet uit. Rond 13.11 uur overhandigde deelraadvoorzitter Ria de Sutter na een lange bemoedigende toespraak de sleutel van Smokenburg aan Prins Ron 1e.  Hij bedankte haar hartelijk voor het in hem gestelde vertrouwen. Daarna werden de ballonnen opgelaten en vertrokken de Smooksnuivers in een grote polonaise over het Raadhuisplein. Rond 13.40 uur stonden zowel het jeugdprinsenteam als prins Ron en zijn gevolg op de prinsenwagen om te vertrekken naar de Schans. Weer begeleid door Laphethemookis en wat verkleedde kinderen. Om 14.11 uur begon het kindercarnaval. Er is aardig wat afgedanst  Ook hier heeft de garde weer gedanst en dat was voor de Smooksnuiver-meiden best even een emotioneel momentje want 2 van onze trouwe garde dames stoppen na 15 jaar met dansen. Carlien en Miranda…..bedankt voor al die jaren!!! Gelukkig waren er best wat kinderen op ons feest gekomen en er waren veel leuke creaties te bewonderen. Er zijn in 3 categorieŽn door onze jeugdprinses prijsjes uitgereikt.  Dansschool Double feet heeft naast de mooie bekers ook nog eens al deze kinderen een gratis stijldanscursus aangeboden.

 

-          Jongens tot 6 jaar

-          3e prijs  vleermuis….Sem simonis

-          2e prijs  vogelverschrikker…..Rens Moofen

-          1e prijs  gelaarsde kat …..Heron van de Klooster

-          Meisjes tot 6 jaar

-          3e prijs  K3……. Mama en dochters van Oudheusden.

-          2e prijs  Prinses Pardijn…..Britt Bot.

-          1e prijs  Doornroosje…..Lorene Valk

-          Jongens en meisjes ouder dan 6 jaar.

-          3e prijs  Clown….Naditza Smit

-          2e prijs  Ariel…..Esmeralda Winkels

-          1e prijs  Donald Duck……Damian Zandbergen.

Het feest was om 16.30 uur afgelopen maar we hebben nu al zin in volgend jaar. Gelukkig voor de groten onder ons mochten we ’s avonds nog even verder carnavallen want om 20.11 uur begon het Groot carnaval. En ja…..in de Schans maar niet in de grote zaal maar in de zaal bij Dansschool Double feet. En die hadden we wel nodig die extra feet. Het heeft heel wat voeten in de aarde gekost om het voor elkaar te krijgen. Pas op het allerlaatste moment en onze populariteit binnen de Rozenburgse politiek is het gelukt. En nu prins Ron de 1e de scepter  over Smokenburg zwaaide kon ons Dagelijks Bestuur zelf eens een weekendje vrij nemen en waar is dat beter besteed dan bij de Smooksnuivers. Deelraadsvoorzitter de Sutter werd vergezeld door Arie Mol en Ruud Zeegers. Zelfs de politie kwam een kijkje nemen op ons feest.  Zij hebben nog even met het DB gebabbeld maar moesten helaas al vroeg weer weg. Toch voelen we ons wel veilig met al deze politiecontroles. Later werd duidelijk dat het niet om het echte DB ging maar om Peter Zandbergen en zijn dochters die op deze manier iets ludieks wilden neerzetten. 

Natuurlijk waren er voor de avond ook prijzen voor de best verkleedde personen.

De 3e prijs ging naar Nars Broekharst verkleed als nurdy olifant.

De dames Zandbergen en Rudolph gingen er met de tweede plaats van door. Zij waren verkleed als “schoonmoeder” annex heks.

Maar de mooiste creatie was van Sabine met haar Kinderen Bas en Anja. Zij liepen in schitterende zelfgemaakte gewaden. Het is altijd fijn om te zien hoeveel tijd en/of moeite mensen erin willen steken.  Zo zout hebben we het nog nooit gegeten. De politie bleek na navraag overigens wel echt te zijn.  Kortom de motto’s van onze prinsenteams kloppen weer. Want waar de Smooksnuivers dit jaar ook heen werden gestuurd. In 2011 ging het feesten vanzelf.

Wilt u meer weten of zien van onze festiviteiten? Kijk in op onze website www.smooksnuivers.nl

Hier staan ook prachtige foto’s op van de kinderen die op bezoek zijn geweest.

 

  Terug naar persberichten overzicht.