Een nat of een net pak, Een Smooksnuivers voelt zich overal in thuis.

Een nat of een net pak, Een Smooksnuivers voelt zich overal in thuis.

Het was de eerste keer dat de nieuwjaarstoespraak gehouden werd in rozenburg als deelgemeente. Maar de sfeer van de nieuwjaarsreceptie was er niet door veranderd. Na de toespraak van deelraadsvoorzitter Mevr. De Sutter mocht onze Prins Ron de 1e ook zijn zegje doen. Het was hem opgevallen dat zijn motto”zo zout hebben we het nog niet gegeten” ook prima paste bij 2010 in Rozenburg.

Hij had voor de vier dagen waarin hij over Smokenburg mag regeren een overlevingspakket samengesteld. Eerst haalde hij een rekenmachientje tevoorschijn want, sinds 18-03-2010 zijn we een deelgemeente van Rotterdam. Zo hielden we zo veel mogelijk zelfbestuur hadden we berekend. Mooi maar nu is de regering plannen aan het maken om het deelgemeentebestel af te schaffen. Zo zout hebben we het nog nooit gegeten.!..De Schaatsbaan ging door....leuk ! Rozenburg on(w)ijs.  Alleen die schaatsbaan voor de deur hoefde niet. Maar het strooizout raakt op!! Alleen is de winter nog niet voorbij en ik ben graag goed voorbereid wan,.zo zout heb ik het nog nooit gegeten .Hierbij haalde Prins Ron een zak strooizout tevoorschijn. Ook riep onze prins 4 december in de herrinering terug...Rozenburg in de sneeuwstorm..en..zonder stroom.? Je moet luisteren naar radio en tv Rijnmond. Maar hoe? zonder stroom. . En dat geeft niet maar wie van ons heeft nog een radio op batterijen?  Zo zout had hij het nog niet gegeten. Hij haalde een gloeilamp op batterijen tevoorschijn. Evenals een goocheldoosje want, 10 december 2010 stond er in de krant “ Rozenburg boos om 'begrotingstruc' van Rotterdam”
Rozenburg weigert het bestuursakkoord van Rotterdam met de deelgemeenten te ondertekenen. De kersverse deelgemeente is boos dat wethouder Kriens ruim 4 miljoen uit de Rozenburgse reserve wil ontfutselen.” Met prins Ron worden geen trucjes uitgehaald!!!” Doen ze dat wel? Nou zo zout hebben zij dan nog nooit gegeten.
En als laatste....Bedankte de prins  mevrouw de Sutter omdat zij zich samen met de coalitiepartijen hard heeft gemaakt om ervoor te zorgen dat de Smooksnuivers weer naar de schans konden. Alleen was het wel even schrikken toen er vlak voor het prinsenbal ineens een drooglegging werd aangekondigd. Een feestavond zonder alcohol??? Zo zout hadden we het echt nog niet gegeten.
Gelukkig  is alles toch nog goed gekomen. Maar als voorzorg bood de Prins zijn overlevingspakket te leen en zo sprak hij tot mevrouw de Sutter:” Ik hoop dat u deze niet nodig zult hebben.”
Wij Smooksnuivers hopen dat het motto van onze jeugdprinses: “Op naar 2011,het feesten gaat vanzelf “ goed zal passen bij aankomend jaar.

Voor zaterdag 8-01-10 stond de estafettewedstrijd “De 8 uur van Rozenburg” op het programma. Zwemmen van 13.00 tot 21.00. Nou dat hebben we geweten. De meest sportieve Smooksnuivers onder ons hebben echt hun best gedaan. Van de 13 ploegen heeft team Smooksnuivers 2 “de zoutzakken”er 4 achter zich gelaten en team 1”de goudvissen”heeft het zelfs tot de 7e plaats geschopt. Een hele prestatie. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar want het was echt een leuke dag. Ook de Support van leden van onze Smooksnuiverfamilie was groot.  Sommige die-hards van de vereniging zijn ‘s avonds na de prijsuitreiking nog op bezoek gegaan bij onze bevriende carnavalsvereniging “De ballentrappers” uit Pijnakker.
Wilt u een impressie over al onze bezigheden?

Check regelmatig de website.www. smooksnuivers.nl  De foto’s staan er al snel op.

 

 

  Terug naar persberichten overzicht.