Zo zout hebben we het nog nooit gegeten

 

Zo zout hebben we het nog nooit gegeten

 Dat is het motto van onze nieuwe prins Ron 1e. Prins over Smokenburg voor het seizoen 2010/2011.

Gelukkig gold dit niet voor de heerlijke boerenkool met speklapjes en worst. En voor wie de liefde voor boerenkool niet deelde was er patat met kipnuggets.

Zo is de eerste avond van het seizoen weer van start gegaan.  Na het eten hebben we nog even gedanst en toen kwamen er rond 20.30 twee grote paraplu’s naar binnen gelopen. Leuk muziekje erbij, rondje door de zaal en toen naar het podium. Onder de grootste paraplu bleek onze jeugdprinses te zitten. Brittany mag onze Smooksnuiversjeugd ook dit jaar weer voorgaan . Wel heeft ze dit jaar assistentie van een nieuwe hofdame. Deze heet Nadia en had zich verstopt onder de kleinere paraplu. De dames zagen er prachtig uit in paarse jurken en hebben er ontzettend veel zin in. Hun motto is dan ook niet voor niets:”op naar 2011, het feesten gaat vanzelf.”

De dansmariekes hebben voor de eerste keer hun “nieuwe dans” laten zien. Ze kregen een groot applaus. 1 van de dansmariekes had dit jaar een solodans ingestudeerd. Ook deze werd met een enorm applaus beloond want onze Naditza huppelde, sprong en danste de sterren van de hemel en trakteerde het publiek op radslagen en spagaten. Geweldig! Later op de avond was de dansgarde aan de beurt. Ook zij lieten een echt goede gardedans zien. Meiden….we zijn trots op jullie!

Rond  10-en heeft Prins Nars 1e samen met zijn Prinses Edith en Diplomaat Cor nog hun laatste officiŽle daad verricht en heeft 4 medailles uitgereikt aan leden die al 11 jaar lid zijn van onze vereniging.  Nicole, Iris, Angelique en Diana…..op naar de volgende 11 jaar! Na deze medaille uitreiking volgde de ontmanteling van de” oude”prins en zijn gevolg. De raad van 11 probeert iedere jaar weer iets ludieks te verzinnen. Dit jaar kregen Prins Nars en Diplomaat Cor een mooi gardepakje en krullenpruikje aan en mochten onder begeleiding van een  trommelende raad van 11 naar de pijpen van onze fanfareleider(prinses Edith) dansen.

Na een uurtje prinsloos te zijn geweest werd het tijd om de nieuwe Prins bekend te maken. Onder de vrolijke klanken van zie ginds komt de stoomboot kwam er een bootje de zaal binnen. In dit bootje bleek een Sinterklaas te zitten. En plots verschenen er ook nog 2 pieten op het podium.  De twee Pieten bleken Prins Ron den 1e en wederom Diplomaat Cor te zitten. Tot ieders verassing zat Prinses Diana verstopt onder het Sinterklaaskostuum. Nadat de proclamatie was voorgelezen sprak Oud Prins Nars 1e de woorden:”mag ik aan u voorstellen. Ons Prinsenteam voor het seizoen 2010/2011!!!”

Motto: "Zo zout hebben we het nog nooit gegeten"

Nieuwsgierig geworden? Check de website. www.smooksnuivers.nl

 

  Terug naar persberichten overzicht.