SMOOKSNUIVERS WENST U HET BESTE IN HET NIEUWE JAAR. LATEN WE GAAN FEESTEN MET ELKAAR…..ALLEEN DE VRAAG IS……..WAAR?

 

SMOOKSNUIVERS WENST U HET BESTE IN HET NIEUWE JAAR. LATEN WE GAAN FEESTEN MET ELKAAR…..ALLEEN DE VRAAG IS……..WAAR?

Dit jaar is goed van start gegaan. Na een gezellige vrijwilligersavond met alle vrijwilligers van de schaatsbaan hebben we afgelopen donderdag de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis ook met behoorlijk wat leden opgeluisterd. Wie weet doen we nog ideeŽn op voor onze eigen feesten want de Smooksnuivers zijn weer in volle gang met het organiseren van gezellige middagen en avonden voor zowel de Rozenburgse bevolking als bevriende verenigingen.
Op 22 januari beginnen we met Smookies Bonte avond. Deze is voor iedereen toegankelijk. En nog beter… u heeft gratis toegang. Alleen zal het dit jaar een beetje anders zijn.
We geven ons feest in de Rozet. Hier moeten we noodgedwongen naar uitwijken omdat wij nog steeds onze Schans niet in mogen. Maar SPORTIEF als we zijn, we gaan er een knalfeest van maken. Er is niet voor niks geoefend door alle leden van onze vereniging. Op 23 januari houden wij onze mini-pronkzitting. Daar doen we het nog eens dunnetjes over voor o.a. de Rozenburgse jeugd.
Deze moeten we helaas weer op een andere locatie houden. In ons oefenlokaal gymzaal de Beer aan de Laan van Nieuw Blankenburg schuin tegenover de Lidl. We leren wel verhuizen.
De gemeenteambtenaar heeft ons zoveel mogelijk geprobeerd te helpen om alles zo goed mogelijk te regelen. Maar deze kan ook niet meer doen dan wat de wethouder toestaat
Alleen moeten onze vrijwilligers er wel hard aan trekken om het voor elkaar te krijgen. Veel zaken zijn (nog) niet in orde en ideaal is het zeker niet.
Daarom is het voor ons wel erg wrang dat het college en coalitie nog steeds niet wil meewerken vooral nu de Schans nu weer voldoet aan de brandveiligheids eisen.
Het lijkt erop dat Rotterdam wel inziet dat de schans als locatie voorlopig noodzakelijk is. Bovendien heeft het er veel weg van dat er willekeur is ontstaan want de Schans is nog steeds in gebruik.
De Smooksnuivers mogen er alleen niet in en dat terwijl dit geen extra kosten met zich meebrengt. GBR leek zich even ons lot aan te trekken en er is zelfs iemand bij ons komen kijken.
Het is alleen erg jammer dat we er nooit meer iets van vernomen hebben en dat het vanuit GBR weer stil blijft. Ze zeggen dat ze ons lot aantrekken maar doen er totaal niets mee.
We moeten roeien met de riemen die we hebben. Alleen is het bootje een beetje lek.Kosten nog moeite worden gespaard om allerlei nood locaties een beetje op te lappen terwijl de Schans in gebruik blijft voor een selectief groepje. Tenminste, zo lijkt het. Het had het verenigingsleven veel onnodig werk en kosten bespaard en ook de gemeente had aanzienlijke bedragen kunnen besparen. Maar het argument om onnodig gemeenschapsgeld uit te geven lijkt nu niet meer van toepassing. Maar goed waar GEEN wil is lijkt de weg ook erg lastig. Wij zullen dit jaar met de noodsituatie moeten leven en maken er toch het beste van.
Buiten ons carnavals feest blijven we ons toch inzetten op allerlei sociale gebieden zoals helpen met de Sinterklaasintocht en onlangs nog op de ijsbaan.
Ook komt het ziekenbezoek en ons sociaal carnaval er weer aan. Zo blijven we bezig. En krijgen we het niet koud want zo’n zwerversbestaan gaat je niet in de koude kleren zitten.

Onze volgende feesten komen er weer aan pak de agenda en noteer:

22 januari in de Rozet voor onze Smookiesbonteavond
23 januari in de Beer met onze mini pronkzitting.
13 februari op het Raadhuisplein de sleuteluitreiking van Smokenburg
13 februari in de Rozet ons kindercarnaval voor alle kinderen in Rozenburg
13 februari in de Rozet ons Grootcarnaval voor heel Rozenburg
 

Voor nu 3x alaaf

Check ook onze website www.smooksnuivers.nl

 

 

  Terug naar persberichten overzicht.