Smooksnuivers krijgen onderdak in woutershof voor opening seizoen 2009/2010

Smooksnuivers krijgen onderdak in De Woutershof voor opening seizoen 2009/2010

We zijn door veel mensen aangesproken over hoe het nu zit met de schans.

Sommigen denken dat we en geld van de gemeente gekregen hebben en toch weer terug willen naar de Schans. Helaas hebben we geen geld gekregen en al vanaf april nog geen echte concrete medewerking om ons seizoen goed te laten draaien en dus hebben wij als Smooksnuivers zelf iets moeten regelen om de opening van het seizoen te kunnen laten doorgaan. De Woutershof was zo vriendelijk hun onderkomen uit te lenen aan de Smooksnuivers. Nu is normaal gesproken onze opening de 11e van de 11e maar dit moesten we nu vervroegen naar 7 november.. !!!!!Na een heerlijke maaltijd , verzorgd door het Wapen, werd om 20.11 ons nieuwe jeugdprinsenteam bekend gemaakt.

In twee pashokjes stonden prinses Brittany en hofdame Deveney verscholen. Toen ze uit deze hokjes kwamen zagen we de twee prachtige meiden in een schitterende creatie. Een prinsenteam om trots op te zijn! Na de proclamatie van prinses Brittany (van Beest)  lieten onze dansmariekes hun nieuwe gardedans zien. Goed geoefend meiden! En Bas! Het was duidelijk dat het motto van onze jeugdprinses “met dit Beest is het het hele jaar feest” de smooksnuiverjeugd op het lijf is geschreven. Ook was het de presentatie van de nieuwe kledinglijn voor de dansgarde en mariekes. Onze meiden en Bas zien er weer prachtig uit. Aan hun is ons zwervend bestaan niet af te zien. Mooi! Nadat Prins Nars 1e, prinses Edith en diplomaat Cor zijn afgevoerd als daklozen  hadden we even een prinsloos uurtje. Of zoals prinses Brittany zei: ”nu ben ik lekker de enige prinses in Rozenburg.” De verloting van de jurk van onze prinses en de steek van de adjudant vond toen plaats. De jurk is naar Ans Abbenhuis gegaan en Teun Kalkman is verblijd met de steek.

 

 

Om 11 over 11 kwam ineens ZZ-top ten tonele gevolgd door een soort van heks. Onder deze vermomming zat ons prinsenteam voor het seizoen 2009/2010. Met nieuwe steek  kwamen Prins Nars 1e en Adjudant Cor tevoorschijn. Onze Prinses Edith moest natuurlijk ook in het nieuw en het is een prachtige paarse jurk geworden.”ons carnaval ruikt naar meer!”

 

 

En er kwam ook meer want zodra de prins in functie was heeft hij een van onze oudste leden Piet Ouwens uit geroepen tot grootmeester.

 

 

 

Een van de hoogste titels binnen de carnavalsvereniging. Hierna liet onze dansgarde hun danskunsten zien in een wervelende gardedans. Het feest heeft tot in de kleine uurtjes geduurd en gelukkig hoefden we de volgende dag pas op te ruimen. Dus zondag hebben we ,na al onze spullen weer her en der door Rozenburg opgeborgen te hebben, op onze bezemparty nog uitgebreid nagekletst over de geslaagde avond. Toch is de verdere toekomst nog een beetje onzeker want waar gaan we met onze andere feesten naar toe? Maar we houden hoop want tenslotte kunnen we steeds van o.a. GBR  lezen en horen dat er zoveel mogelijk is. Dus wat ons betreft. Open die schans!!! De  kosten die hiervoor gevraagd worden door de verenigingen en oppositie is het minimale noodzakelijke om de Schans open te houden voor het dorp tot het MFC er is. En dat is geen 400.000 euro. Wij willen geen onverantwoord hoge uitgave die ten nadele zijn van de burgers. Wij willen feesten en lol maken en dit delen we graag met onze medeburgers. En hoe leuk het ook was in de Woutershof. Voor onze grotere feesten is dit echt te klein.

Er zijn natuurlijk alternatieven voor onze vereniging zoals de Rozet enz. maar daar moeten echter kostbare aanpassingen voor worden gedaan en dit is niet altijd mogelijk. Het was wel supergezellig in de Woutershof , maar toch. Het voelde een beetje alsof we op visite waren. Eigenlijk missen we gewoon ons thuis. De nieuwe Schans.

Alaaf Alaaf Alaaf.

Wilt u de foto’s zien van onze prinsenteams en de gezellige opening? Kijk eens op www.smooksnuivers.nl

 

  Terug naar persberichten overzicht.