Schans blijft open maar verenigingen moeten eruit.

Schans blijft open maar verenigingen moeten eruit.

De gemeenteraad heeft bij meerderheid aangegeven dat de Schans open moet blijven.
Dit is een opdracht die de wethouder moet uitvoeren dus wij van de Smooksnuivers hebben de dag na de vergadering contact opgenomen met de wethouder om een afspraak te maken.
De Smooksnuivers kunnen zich dan weer bezig gaan houden met carnaval en sociale evenementen. Zoals het bezoeken van zieke en oudere mensen of het ontvangen van o.a. bewoners van het Woutertjeshof om ze een feestelijke middag te bezorgen. Vereniging de Smooksnuivers wordt echter te kennen gegeven dat ze niet kunnen of mogen komen bij wethouder van der Meer omdat het college nog over dit besluit moet vergaderen.
Hier hebben wij als Smooksnuivers begrip voor maar open blijven is toch open blijven en dan kunnen we toch zeker na het overleg afspreken? Wij Smooksnuivers zijn zelfs bereid om mee te denken en te helpen om de Schans open te houden. Maar nee, de wethouder wil ons niet ontvangen. Dan maar naar de burgemeester. Maar tot onze verbazing krijgen we na 1,5 week zonder enkele reactie op onze mails te horen dat we ook daar niet ontvangen worden. Dus de Schans blijft open door de steun van de meerderheid van de gemeenteraad. De wethouder en het college wensen niemand te ontvangen en houden zich niet aan het besluit van de gemeenteraad.
Ze sluiten verenigingen buiten en zetten ze nog steeds uit de Schans. Is dit de nieuwe democratie van wethouder van de Meer en het college???
We hebben handtekeningen gekregen van burgers waarvoor wij hun willen bedanken. We hebben de handtekeningen aangeboden en argumenten en financiŽle mogelijkheden gegeven om de Schans open te houden maar de reactie van wethouder van de Meer is: “Er is geen geld voor de Schans”.
Is het niet vreemd dat er wel genoeg geld is om de Beer (laan van nieuw Blankenburg) op te knappen. Er is een offerte met kosten achterstallig onderhoud van de Beer. De kosten van achterstallig onderhoud bedragen meer dan  200.000 euro. Over deze kosten spreekt wethouder van de Meer niet. Wel geeft ze aan dat er  geen geld is om de brandslangen in de Schans te laten keuren. Dit roept vragen op en geeft ons als vereniging een rare smaak. GBR geeft geregeld in de krant aan dat Rozenburg zelfstandig moet blijven. Is het dan niet merkwaardig wanneer hun eigen wethouder aangeeft dat er zelfs geen geld is voor brandveiligheid!!
Maar dan…..GBR geeft weer hoop. Alle Rozenburgers hebben een folder in de bus gekregen met verkiezingspunten van 2006 en daarin is te lezen  wat ze bereikt hebben. Hierin zegt GBR dat we gemakkelijk kunnen lezen waar ze verantwoordelijk voor zijn. In dit stuk is te lezen dat ze de Schans voor de jeugd willen gebruiken voor  bijvoorbeeld een disco. Hier hebben ze nog niets mee gedaan. En nu de verkiezingen eraan komen zou het natuurlijk kunnen zijn dat dit verkiezingspunt alsnog gerealiseerd wordt. Kiezers blij, verenigingen blij en dan kan GBR ook blij zijn. In de gemeente raad wordt verder “gevochten” over het open houden van de Schans wat zoals eerder gezegd toch moet gebeuren. Hopelijk zien ze in dat het niet langer kan over de rug van de verenigingen en gaan de krantenkoppen kloppen en is de Schans weer openen. Dan kan heel Rozenburg genieten van zijn verenigingen en van zijn dorpshuis in een nog zelfstandig Rozenburg. Dus ook de ouderen en zieken in Rozenburg kunnen dan weer uitkijken naar HUN uitje bij de Smooksnuivers in de Schans.

  Terug naar persberichten overzicht.