Smooksnuivers kiezen prins!

Smooksnuivers kiezen prins!

Dinsdag 11-11-2008 was het zover…  De aftrap van het carnavalseizoen 2008/2009. En wat voor seizoen. Wij bestaan dit jaar 4 x 11 jaar. Zoals vanouds vieren we dit in de ”Tempel der Zotheid“ in de Nieuwe Schans De eerste feestavond begon voor de jeugd al om 18.00 uur. Lekker samen wat eten voordat er omgekleed moest worden voor de officiŽle festiviteiten, waaronder de bekendmaking van het jeugdprinsenteam. Om 7.45 uur werd er een grote taart binnengereden, we zijn tenslotte jarig, en uit de taart kwamen twee meiden. Het waren prinses Iris en hofdame Amy. Na de installatie gingen de prinses en hofdame voor in een grote polonaise bij de klanken van blaaskapel Laphethemookis. Na het uitwisselen van felicitaties en cadeautjes moesten de dames zich snel weer omkleden want ze moesten meedansen met de dansmariekes. Er zijn dit seizoen een paar nieuwe jonge mariekes bijgekomen. Er danst zelfs een jongen mee. Samen met de oudere meiden is het ook dit jaar weer een leuke dans geworden.

Rond 20.30 uur was de avond voor de jeugd afgelopen en begon het seizoen voor de volwassenen traditiegetrouw met een heerlijk bordje boerenkool met worst. Tijdens dit diner werden er door Ans Abbenhuijs nog wat herinneringen opgehaald van 44 jaar carnaval. Er is veel veranderd in de loop der jaren maar feest vieren doen we nog als vanouds. Rond de klok van 22.00 uur mocht prins Cornelis de eerste nog voor een laatste maal met zijn prinsenteam op het podium. Hij deelde nog medailles uit aan de mensen die 33, 22 of 11 jaar lid zijn van de vereniging. Na de ontmanteling van de prins had de Raad van 11 nog iets ludieks bedacht om van dit prinsenteam afscheid te nemen. Zij hadden een “chinees telraam” gemaakt. Om de beurt moesten oud-prins Cornelis , prinses Ellen en adjudant Nars aan een touwtje trekken waarna er een bal met een cijfer omhoog kwam wat correspondeerde met een tekst die de leden van de raad van 11 om de beurt oplazen. Dit verwees naar zijn motto van afgelopen seizoen ”Op ons kun je rekenen”.

Het prinsloze uurtje werd opgeluisterd door Laphethemookis en om 11.11 uur was het zover. De schoorschuiver werd binnen gereden en daar kwam een gemaskerde hiphopper uit die voor ons begon te dansen. Al snel kreeg hij gezelschap van een andere hiphopper die uit de coulissen tevoorschijn kwam en tenslotte kwam er tot ieders verassing nog een derde hiphopper uit de schoorschuiver. Toen de eerste hiphopper ontmaskerd was stond daar onze prins voor het seizoen 2008/2009…  Prins Nars de eerste. Hij mocht na zijn installatie de andere hiphoppers ontmaskeren en daar stond ons prinsenteam. Prins Nars, Prinses Edith en diplomaat Cor. Het motto voor dit jaar is: ”4 x 11 jaar vieren we met elkaar”. Na de felicitaties kwam er nog een optreden van de dansgarde die ook een geweldige dans lieten zien. Rond 00.00 uur was de avond ten einde.

Nu het nieuwe carnavalsseizoen echt van start is gegaan richten de Smooksnuivers zich op de grote jubileumavond in het kader van het 4 x 11-jarig bestaan van de vereniging. Deze jubileumavond zal plaatsvinden op 29 november 2008 in de Nieuwe Schans, aanvang 20.30 uur. In de schakel van 24 november a.s. zullen wij u hierover uitgebreid informeren.

Kijk ook eens op de internetpagina van onze vereniging www.smooksnuivers.nl

 

 

  Terug naar persberichten overzicht.