Kinder- en groot carnaval bij de Smooksnuivers

 

CARNAVAL   02 – 02 - 2008

Het carnaval in Smokenburg was weer een geweldig succes. In Het Wapen van Rozenburg konden de kinderen zich ‘s ochtends al inschrijven voor de mooiste verklede en om een ballon met wedstrijdkaartje halen. Om 1 uur reikte burgermeester Wolf de sleutel uit aan prins Cornelis den 1ste zodat deze de komende 4 dagen de scepter mag zwaaien over Rozenburg dat voor deze periode omgedoopt word tot Smokenburg. Daarna mochten de kinderen de ballonnen oplaten en ging de stoet met iedereen er achteraan naar de schans waar om 11 over 2 de kindercarnaval begon.
Heel veel verklede kinderen en gezellige muziek waren de ingrediënten voor een geweldig feest. De juryleden liepen in de rondte om de mooist verklede te zoeken. Onze dansmariekes, dansgarde en hofjonkers hebben voor de laatste keer hun acts laten zien. Ook JR Sports heeft met een stel “griezelige” jongedames een leuke dansact gedaan waarna het tijd was voor de prijsuitreiking. De burgemeester heeft samen met jeugdprinses Nicole de prijzen uitgereikt. De 1ste prijs tot 5 jaar was voor een tijger genaamd Heron v/d Klooster, de 2de prijs voor 2 Mega Mindy's en dat waren Anouk en Daisy v/d Waal en de 3de was voor Laurie van Oudheusden verkleed als Sneeuwwitje. De 1ste prijs voor  jongens vanaf 5 jaar was voor een clown genaamd Bas Gardien, de 2de prijs voor een musketier met de naam Tim v/d Waal en als de 3de prijs ging naar een oude man en dat was Giorgio Visser. Dan waren er nog de meisjes vanaf 5 jaar en daar had Daisy Smit de 1ste prijs die verkleed was als toverstaf, de 2de prijs was een Dracula dame en dat was Teddy Vargas en de 3de prijs was een vampier met de naam Kim Beyer. Om half 5 was het kindercarnaval afgelopen en kreeg iedereen nog snoep mee naar huis.

‘s Avonds om 11 over 8 begon groot carnaval in de tempel der zotheid (de Nieuwe Schans). Veel mensen waren  verkleed en dus onherkenbaar. Ook waren er 3 gastverenigingen te weten De Rotters, de Leutloggers en de Hobbelende bierviltjes. Prins Cornelis den 1ste verwelkomde iedereen en wenste ze een gezellige avond toe. De Federatie Europese Narren (FEN) was er ook en heeft nog 2 jaaronderscheidingen uitgereikt. Peter Zandbergen en Fred de Jong kregen deze onderscheiding. Zij verrichten heel veel werk achter de schermen en druk zijn met de jeugd en Fred ook nog met de raad van 11. Dus zeker een verdiende onderscheiding. Om 23 uur was het demasqué en de prijsuitreiking voor de mooist verklede. De 1ste prijs ging naar 4 dames die de jaargetijden voorstelden na de opwarming van onze aarde, zomer, winter, lente en herfst.
 

Dit waren Monica Zandbergen, Angelique Sassenberg, Marinda Wiechers en Sarina Sassenberg. De 2de prijs ging naar een zomercarnavals outfit uit Curacao En die was voor Tessy en Marelva Overman. En de 3de prijs was een Halve Maan en dat was Diana Kalkman. Het was een hele gezellige en drukke avond. Rond 1 uur was het afgelopen en ging iedereen naar huis.


 

Wilt u een indruk van al deze festiviteiten. Kijk dan op de website www.smooksnuivers.nl  Hierop vind u veel foto’s.

Maandag gaan we met een delegatie naar Breda en dinsdag vieren we Vastenavond waarna we helaas weer een heel jaar moeten wachten tot we weer kunnen feesten. Doet u dan ook mee?
 

PR-commissie

De Smooksnuivers.

 

  Terug naar persberichten overzicht.