Minipronkzitting & Smookies bonte avond 19-01-08

JEUGD SMOOKSNUIVERS HOUDEN MINIPRONKZITING 2008

Zaterdag 19 Januari j.l. vanaf 14.00 uur was er weer een gezellige Minipronkzitting  voor de jeugd van c.v. De Smooksnuivers.
Er waren 6  gast carnavalsverenigingen met vele jeugdleden, te weten:  De Rietzeilers,  De Rooie Rijers, De Olijkers,  De Damzwabbers, De Ef-Emmers en De Rotters. De middag werd door opperpreekstalmeester Gertjan aan elkaar gepraat.

De verenigingen werden welkom geheten door jeugdprinses Nicole en hofdame Samantha en daarna natuurlijk gelijk de polonaise er achteraan.
De Dansmariekes van de Smooksnuivers hebben weer een geweldige dans opgevoerd.
Ook de Dansgarde en de Hofjonkers hebben hun beste beentje voor gezet met een showdans.
De kinderen konden daarna diverse spellen doen en tussendoor werden ze verwend met popcorn, drinken en snoep.
Diverse prinsen hebben ook nog aan andere prinsenteams medailles uitgereikt. Ook is prins Cornelis de 1ste  met de raad van elf van  De Smooksnuivers nog even langs geweest, dat was uiteraard ook geweldig!! Als laatste heeft Prinses Nicole iedereen bedankt voor een gezellige, drukke maar zeker geslaagde middag. Rond 16.45 uur was de gezellige Minipronkzitting afgelopen en kijkt iedereen  uit naar 2 februari a.s. zodat er weer gefeest kan worden met kindercarnaval en groot carnaval.

 

SMOOKSNUIVERS, SMOOKIES BONTE AVOND 2008

Carnavalsvereniging “De Smooksnuivers” presenteerde zaterdag 19 januari  j.l. voor de 1ste keer SMOOKIES BONTE AVOND.
Tot vorig jaar organiseerde de Smooksnuivers ieder jaar de Pronkzitting maar de vereniging was toe aan een nieuw concept en daar is “SMOOKIES BONTE AVOND” uit gekomen. Voorzitter Nars Broekharst opende de avond waarna opperspreekstalmeester Gertjan van Oudheusden de microfoon kreeg om de gehele avond aan elkaar te praten. Gertjan kondigde als eerste Prins Cornelis de 1e  aan die iedereen van harte welkom heette.
Traditie getrouw heeft de Prins de Halve Maan uitgereikt. Dit jaar was de Halve Maan voor Petra van der Meijs. Zij zit in het bestuur van Gymvereniging  Exselsior, en daarnaast staat zij altijd klaar om een handje te helpen. Ook organiseert zij leuke avondjes voor de kinderen en doet nog  veel ander vrijwilligerswerk. Dus zeker een verdiende Halve Maan.
De avond had diverse items waaronder dans, muziek en optredens door leden van de carnavalsvereniging. Blaaskapel de Blaaskaken heeft met hun geweldige carnavalsmuziek de stemming er goed in gebracht. En ook disco “The Eagles”  heeft tussendoor muziek gedraaid en bij bijna alle optredens de muziek verzorgd. Optredens o.a. van de Dansmariekes, Dansgarde en de Hofjonkers konden natuurlijk niet ontbreken.
De Smooksnuiverinnen hadden een leuke Western dans, en met veel nieuwe jonge Smooksnuiverinnen was het gezellig druk op het podium. Daarnaast hebben de jeugdcommissie en Jannie & Anita weer een leuke act neer gezet.Natuurlijk was het herenballet ook weer van de partij, zij hebben een mooie en lachwekkende dans neergezet in hun nieuwe “roze”pakjes. De toppers van de avond waren de zanger Wendell en zangeres Angelique. Wendell was al eerder te gast op de pronkzitting, dus de meeste mensen kennen hem wel. Angelique is lid van de vereniging en heeft vaker haar talent ten gehore gebracht. Samen hebben ze het publiek opgeluisterd met mooie en gezellige liedjes. Als laatste was er de “Grand Finale” en alle steekdragende en mensen die een act hadden opgevoerd waren op het podium om de avond in een geweldige sfeer af te sluiten. Prins Cornelis de 1e  had het laatste woord en bedankte voor een geweldige en zeker supergezellige avond.  Tot het einde van de avond was er nog muziek van disco “The Eagles”.
Al met al, SMOOKIES BONTE AVOND was een daverend succes en zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

 

  Terug naar nieuwsoverzicht.