Smooksnuivers beginnen seizoen met goed doel “KIKA”

 

Traditiegetrouw openen we het nieuwe carnavalsseizoen op 11-11 met de bekendmaking van de nieuwe prins.
Op zaterdag 10-11 j.l zijn we daarom nog met het prinsenteam van vorig jaar naar Rotterdam getrokken om daar met bevriende carnavalsverenigingen en blaaskapellen een recordpoging neer te zetten voor de stichting KIKA (kinderen kankervrij). We moesten gezamenlijk een carnavalsnummer spelen cq zingen. Er was gekozen voor het slavenkoor.
 Weken van te voren hebben we de tekst ingestudeerd en rond de klok van half drie was het zover......lalalalalala!!!!!!!  Dit was tevens het startsein voor onze inzamelingsactie voor KIKA. Op al onze feestavonden thuis staat er een groot spaarvarken op de bar waar iedereen zijn kleingeld in kan deponeren. Aan het eind van het seizoen maken we bekend hoeveel dit heeft opgebracht. 


De volgende dag was het zover! De prinsenverkiezing! De avond startte met een welkomstwoordje van de nieuwe voorzitter dhr. Nars Broekharst. Eerst werd er na het jeugddiner bestaande uit patat met kroket of frikadel het jeugdprinsenteam bekend gemaakt. Rond 19.45 uur kwam de schoorschuiver de zaal binnen.....en.......er kwam niemand uit! Wel lag er een kadootje in....met een aanwijzing. Oud prins Ger Bosveld las de aanwijzing voor terwijl er vanuit de coulissen nog twee kadootjes binnen kwamen. Uit deze grote pakjes kwamen vervolgens Prinses Nicole en hofdame Samantha te voorschijn. Voor de tweede keer mogen zij de smooksnuiversjeugd voorgaan in het carnavalsgebeuren.Na afleggen van de eed en het voorlezen van de proclamatie werden er ook twee jeugdraadsleden ge´nstalleerd door de kersverse prinses. Robin en Damian zijn nog maar 6 en 4 jaar oud, maar ze zien er al goed uit met hun nieuwe steek. Wij kunnen overigens nog wel wat nieuwe jeugdleden gebruiken. Dus...hou je van een feestje? Dansen? kom eens naar onze oefenavond op woensdag vanaf halfzeven in de nieuwe schans. Nadat de voor de volwassen leden traditionele boerenkool met speklapje en worst genuttigd was, was de bekendmaking van de grote prins aan de beurt. Op oosterse klanken kwamen er een fakir, een haremdame en een andere oosters uitziend persoon de zaal binnen. Deze werden ontmanteld en ziedaar! De nieuwe prins. Prins Cornelis de 1e! en adjudant Nars zijn de afgelopen twee seizoenen ook al voorgegaan in het carnavalsgebeuren maar de grote verassing was de prinses. Prinses Esther is gestopt en de nieuwe prinses heet Ellen. Tevens de vrouw van prins Cornelis. Wederom een mooi uitziend prinsenteam. Nadat ook deze prins zijn eed en proclamatie had voorgelezen mocht hij een nieuw raadslid en hofjonkers installeren, dhr. Floor Leune treedt toe tot de raad van 11. En dit jaar zijn er maar liefst 4 nieuwe hofjonkers Perry, Jeffrey, Raymon en Roy. Wilt u zelf deze prins ontmoeten? kom dan op 19 januari 2008 naar de Nieuwe Schans om samen met ons onze feestavond Smokey's bonte avond bij te wonen. De intree
is gratis!

  Terug naar nieuwsoverzicht.