De Smooksnuivers hebben het weer gedaan!

De Smooksnuivers hebben het weer gedaan!

Afgelopen Zaterdag avond is het de Carnavals vereniging de Smooksnuivers weer gelukt om een super Pronkzitting ten tonele te brengen.

Het was dit jaar een iets andere opzet als andere jaren, dit jaar zijn er ook 4 gastverenigingen op bezoek geweest tijdens de Pronkzitting, en dat was goed te merken. De sfeer zat er al snel goed in, en de zaal zat bom vol.

Ook over acts viel er dit jaar niets te klagen, en waren vele aanmeldingen, waaronder ook een aantal van buiten de eigen vereniging. Bij deze willen de Smooksnuivers de dames van de Excel danser, en van JR-sports bedanken voor hun hele leuke acts. Verder vielen er dit jaar ook een aantal acts weer op door de originaliteit, zo was er de Jeugdcommissie die met hun versie van de Trappelzak Boogie de hele zaal aan het lachen kregen, en Jannie en Anita die een geweldige cabaret act neerzetten van een Safari, gezeten op de rug van lokale autochtonen..

Uiteraard ontbraken ook de dansen van de Dansgarde en de Dansmariekes niet, en dit jaar was er een primeur, de eerste Showdans die gedanst werd door de Mariekes, de Garde en de Hofjonkers samen, mensen het was een geweldig gezicht. Ook erg fijn is het dan te zien dat het carnaval ook onder de Rozenburgse jeugd nog erg leeft.

Ook konden alle verzamelde mensen weer eens echt genieten van een grandioze act van het enige echte Smokenburger herenballet, en het was heel goed te merken dat de heren er dit jaar weer hard voor getraind hadden, heren petje af voor jullie prestatie.

Uiteraard werd er ook dit jaar door onze Prins Cornelis den 1e weer de jaarlijkse “Halve Maan” uitgereikt. De halve maan is een jaarlijkse onderscheiding voor een vrijwilliger die ontzettend goed werk verricht voor en in onze gemeente. Dit jaar ging de onderscheiding naar mevrouw de Bruin van de dierenopvang, voor al het geweldige werk dat zij daar doet.

De hele avond is op geweldige wijze van muziek voorzien door Showband “De Stumpers” en natuurlijk Mikado services. Ook zanger Paul Bradley was van de party, en met deze geweldige muzikale grootmeesters werd ook het bal na een groot succes.

En nu gaan de Smooksnuivers zich opmaken voor een leuk en gezellig carnavals weekeinde, beginnende op 17 februari, met een sleuteluitreiking op het raadhuisplein, een kindercarnaval in de Nieuwe Schans en natuurlijk het groot carnaval ’s avond in de Nieuwe Schans. U bent dan ook van alle hartelijk welkom tijdens deze dag zowel op het raadhuisplein als in de schans om dit feest samen met de Smooksnuivers te komen vieren. Programma’s voor het carnaval volgen, houd deze krant in de gaten.

 

  Terug naar nieuwsoverzicht.