Een geslaagde Mini Pronkzitting voor de jeugd van “De Smooksnuivers”

Een geslaagde Mini Pronkzitting voor de jeugd van “De Smooksnuivers”

Afgelopen zaterdagmiddag, was het weer zover, in de Nieuwe Schans vond opnieuw een mini pronkzitting plaats. Terwijl de volwassenen ’s avonds een overvol programma kregen voorgeschoteld, was het voor de jeugd vooral een hele gezellige middag.

Er was een heus spellen concours opgezet door de jeugdcommissie, waarmee een ieder erg leuke prijsjes kon winnen. Zeker ook de gastverenigingen konden dit erg waarderen, daar er geen enkel kind zonder prijzen de deur uitging.

De hele middag werd als vanouds lekker aan elkaar gebabbeld door onze eigen opperspreekstalmeester Gert-Jan. Uiteraard werd iedereen welkom geheten door het jeugdprinsen team, dat dit jaar bestaat uit Prins Roy de 2e en Adjudant Perry. Onze eigen dansmariekes waren uiteraard ook van de partij.

Ook deze middag werd opgeluisterd door een aantal erg leuke acts, waaronder de 2 geweldige dansen van de Dansmariekes, waar zij heel het jaar erg hard voor hebben getraind (meiden het zag er geweldig uit!). Ook het jeugd prinsenteam bracht een erg leuke en originele act ten tonele, met gebruikmaking van een echte toiletpot, onder begeleiding van het liedje: “er is maar 1 WC en we moeten met z’n 2”. Zelfs een van de bezoekende verenigingen, de Damzwabbers, heeft nog een act laten zien. Deze hele middag werd verder begeleid door de muziek van Mikado Services. En dat was te merken, de sfeer zat er zeker lekker in.

Uiteraard kwamen ook de grote Prins met zijn gevolg en de Dansgarde nog even langs om hun jeugd prins gezelschap te houden. Prins Cornelis de 1e, Prinses Ester , Adjudant Nars en de Raad van elf hadden het duidelijk ook erg naar hun zin, zeker toen ook de meiden van de dansgarde nog hun gardedans en hun showdans lieten zien.

Al met al een erg geslaagde middag, en iedereen hoopt dat het de jeugdcommissie ook volgend jaar weer lukt om zo’n spetterende middag neer te zetten.

  Terug naar nieuwsoverzicht.