Persbericht; Vorstenbal Smooksnuivers 10-12-2005

Geslaagd Vorstenbal bij Carnavalsvereniging de Smooksnuivers

Op zaterdag 10 december vond in de Nieuwe Schans het jaarlijkse Vorstenbal van Carnavalsvereniging de Smooksnuivers plaats. Van oudsher presenteren de Smooksnuivers op deze avond hun carnavalsprinsen voor het nieuwe seizoen, die binnen de vereniging op de 11e van de 11e al bekend gemaakt zijn.

Vanaf half acht begon de zaal vol te lopen met leden, donateurs, oud-leden en bezoekers van een groot aantal bevriende verenigingen. Zij werden onthaald door een ontvangst comité van de Raad van elf. In de grote zaal werd men ondertussen verwend met de muziek van de Belgische band “The Blue Boys”. Rond kwart over acht werd dan ook de vereniging “De Smooksnuivers” aan het publiek gepresenteerd. Aansluitend werden er onder begeleiding van huiskapel de “Laphethemookis”de gast verenigingen binnengehaald. Helaas waren een aantal verenigingen door de vele mistbanken op de weg iets vertraagd, en werden zij later op de avond binnengehaald onder het genoegen van een aantal gezellige polonaises.

Na een welkomst woord door de voorzitter Floor Leune en het Smookenburgerlied, was het tijd om de Jeugd Prins voor te stellen aan alle aanwezigen. Jeugd Prins Roy de 2e en adjudant Perry kwamen vanuit het podium omhoog, waarna onder hun bezielende leiding de dansmariekes hun geweldige dans toonden aan het aanwezige publiek. Dit jaar hebben zij de dans bijzonder goed ingestudeerd, en gaat het al sinds 11-11 helemaal foutloos! Meiden het was super.

Na de presentatie kon het jeugd Prinsenteam de felicitaties in ontvangst nemen in het Prinsenkwartier. Ondertussen kon er ook weer gezellig gedanst worden op de muziek van de blaaskapel.

Uiteindelijk was het om half 10 tijd voor de presentatie van de nieuwe prins van de Smooksnuivers voor het seizoen 2005-2006. Dit jaar werd de Prins voorafgegaan door zijn dansgarde, en bijgestaan door de Raad van elf, terwijl hij op de bakfiets door de Adjudant binnengereden werd. Nadat Prins en Prinses galant op het podium waren geholpen, werden zij voorgesteld als: Prins Cornelis de 1e, Prinses Ester en Adjudant Nars. Zij hopen er een erg geslaagd carnavalsseizoen van te gaan maken hier in het mooie Smookenburg.

Er moest ook nog een klein stukje ceremonie worden vervuld, de Raad van Elf heeft er sinds zaterdag weer twee nieuwe leden bij. De heren Wim Feenstra en Ron Hazenbosch, zij werden geďnstalleerd door de Prins op het podium en kregen gelijk de jaarmedaille uitgereikt. Ook de heer Willem Adriaansen die door omstandigheden 11-11 heeft moeten missen kreeg zijn jaarmedaille van de Prins officieel op het podium uitgereikt.

Uiteraard was het hierna de beurt aan onze charmante dansgarde om de show te stelen met hun nieuwe gardedans. Ook een aantal van de gastverenigingen hadden voor deze gelegenheid hun dansgardes meegenomen, dus het publiek werd ook getrakteerd op een dans van de verenigingen: de Noortukkers en de Leutloggers.

De Noortukkers hadden zelf hun eigen hofkapel bij zich, en dat werd een erg leuk samenspel met de huiskapel van de Smooksnuivers. Er was zaterdag een waar boerenkapellenfeest aan de gang in onze tempel der zotheid. Uiteraard afgewisseld met de gezellige dansmuziek van de Blue Boy’s, waarop ook menigeen een dansje waagde.

Tot in de kleine uurtjes was er gelegenheid voor het aanwezige publiek om een dansje te maken of in de polonaise mee te gaan op muziek van ‘De Blue Boys’ en de Boerenkapellen Laphethemookis en De Torentrekkers.

De Smooksnuivers kunnen terugkijken op een geslaagd Vorstenbal en kunnen zich nu gaan opmaken voor hun volgende grote feestavond, De Pronkzitting op zaterdag 28  januari 2006. Kaarten voor deze avond kunt u bestellen bij Petra Diks-Kattestaart, Wijngaard 15, 3181 PJ in Rozenburg, tel: 0181-219175, Email: petrakattestaart@hotmail.com.

  Terug naar nieuwsoverzicht.