Geslaagd Vorstenbal bij Carnavalsvereniging de Smooksnuivers

Geslaagd Vorstenbal bij Carnavalsvereniging de Smooksnuivers

Op zaterdag 27 november vond in de Nieuwe Schans het jaarlijkse Vorstenbal van Carnavalsvereniging de Smooksnuivers plaats. Traditiegetrouw presenteren de Smooksnuivers op deze avond hun carnavalsprinsen voor het nieuwe seizoen, die binnen de vereniging op de 11e van de 11e al bekend gemaakt zijn.

Tussen 20.00 en 21.00 liep de zaal langzaam vol met leden en donateurs van de Smooksnuivers en aanhang van de diverse bezoekende verenigingen. Om 21.00 werd de avond officieel geopend door Vorst Peet waarna alle steekdragende Smooksnuivers werden binnengehaald onder begeleiding van huiskapel ‘Laphethemookis’ en voorafgegaan door de Dansmariekes, Dansgarde en niet te vergeten Vaandelflip.

Daarna was het de beurt aan de gastverenigingen om zich te presenteren. Een zestal bevriende verenigingen uit zowel de regio als ver daarbuiten was ingegaan op de uitnodiging van de Smooksnuivers. Onder hen een aantal oude bekenden waarmee de Smooksnuivers reeds vele jaren een goede band onderhouden. Maar deze keer ook een ‘nieuwkomer’ uit Nieuwegein, te weten carnavalsvereniging De Bataniers, die onder muzikale begeleiding van hun eigen dweilorkest ‘De Batenbouwers’ werden binnengehaald. Al snel werd duidelijk dat de Smooksnuivers hier te maken hadden met een gerenommeerde club met een fantastische kapel en hopen dan ook dat dit het begin is van een nieuwe, langdurige carnavalsvriendschap tussen beide verenigingen.

Na een grote polonaise was de tijd aangebroken om de nieuwe prinsenteams voor te stellen aan het publiek. Lichten werden gedimd en opzwepende muziek kwam uit de boxen toen zowel het jeugdprinsenteam als het grote prinsenteam gehuld in rookwolken uit een luik onder het podium naar boven kwamen. Voorop de nieuw gekozen Jeugdprins Roy 2e, Prinses Iris en  Adjudant Lex die dit seizoen voor zullen gaan in het jeugdcarnaval. Achter hen Prins Jacob 1die door het Oud Prinsen College van de Smooksnuivers herkozen is en dus ten tweede male de vereniging naar buiten toe zal aanvoeren samen met zijn Prinses Catharina.

Natuurlijk werd ook deze avond de vloer vrij gemaakt voor optredens van de Dansmariekes en Dansgarde van de Smooksnuivers, die zichtbaar genieten waneer ze voor zo’n groot publiek mogen optreden. Daarnaast werd ook een optreden verzorgd door de Dansgarde van de Rietzeilers uit Schiedam.

Door een afgevaardigde van de FEN (Federatie Europese Narren) werd een aantal leden van de Smooksnuivers onderscheiden vanwege hun verdiensten voor de vereniging waarvan de onderscheiding voor Geert Tilman een speciale vermelding verdient. Hij ontving ‘de Zilveren Nar’ voor zijn jarenlange inzet in verschillende onderdelen van de vereniging.

Tot in de kleine uurtjes was er gelegenheid voor het aanwezige publiek om een dansje te maken of in de polonaise mee te gaan op muziek van ‘De Blue Boys’ en de Boerenkapellen Laphethemookis en De Batenbouwers.

De Smooksnuivers kunnen terugkijken op een geslaagd Vorstenbal en kunnen zich nu gaan opmaken voor hun volgende grote feestavond, De Pronkzitting op zaterdag 22  januari 2005. Kaarten voor deze avond kunt u bestellen bij Petra Diks-Kattestaart, Wijngaard 15, 3181 PJ in Rozenburg, tel: 0181-219175.

Informatie over Carnavalsvereniging de Smooksnuivers en foto’s van de diverse feestavonden kunt u vinden op www.smooksnuivers.nl

  Terug naar nieuwsoverzicht.