26e CARNAVALSOPTOCHT DOOR ROZENBURG

26e Carnavalsoptocht door Rozenburg

Afgelopen zaterdag trok voor de 26e keer de carnavalsoptocht door Rozenburg. Ook dit jaar hebben de leden van Carnavalsvereniging de Smooksnuivers veel uren besteed om deze optocht mogelijk te maken. Om 12.11 uur werden de feestelijkheden afgetrapt bij het gemeentehuis waar Prins Jacob de 1e met zijn Prinses Catharina en adjudant Theo en het Jeugdprinsenteam met Jeugdprins Ricardo de 1e, Prinses Esmeralda en adjudant Marco door  burgemeester Mevrouw de Sutter ontvangen werden.

In haar welkomstwoord gaf de burgemeester aan de nieuwe Prins nog niet zo goed te kennen, maar toch met goed vertrouwen de sleutel van Smokenburg voor drie dagen aan hem over te geven. Ze hoopte dat de Prins tijdens de carnavalsdagen niet zoveel moeilijkheden zou ondervinden als zij bij het uitoefenen van haar burgemeesterschap.

Nadat Prins Jacob de 1e de burgemeester bedankt had voor haar woorden had hij nog een cadeautje voor een jarige deelnemer aan de optocht. Het betrof hier de MUD-band, een afvaardiging van UDI, die dit jaar 10 jaar bestaat en in al die jaren de optocht van de Smooksnuivers heeft opgeluisterd. Het cadeau werd door Arie van de Meer, een van de leden van de MUD band en tevens voorzitter van UDI in ontvangst genomen.

Hierna werd het sein gegeven om de ballonnen voor de ballenwedstrijd de lucht in te laten, waarna de deelnemers van de optocht hun startplaatsen konden gaan innemen. Vervolgens trok de stoet langs de gebruikelijke route door het dorp. Het weer was gunstig, niet te koud en niet te veel wind en droog. Jammer dat het winterzonnetje verstek liet gaan, maar ook zonder zon was het een fleurig schouwspel. De Smooksnuivers hadden helaas wel last van het feit dat het carnavalsweekend dit jaar gelijk viel met de schoolvakantie. Het aantal deelnemers was toch iets minder dan in voorgaande jaren. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op een grotere opkomst rekenen. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Neemt niet weg dat er weer vele originele en ludieke items te bewonderen waren, met name bij de individuele. Maar ook de wagens van de Smooksnuivers zelf waren het bewonderen waard. Met name de Circuswagen van de jeugd en de Bierwagen van de Dansgarde (inclusief ‘de BOB’) verdienen een speciale vermelding. De Smooksnuiverinnen hadden het motto van de Prins voor het seizoen 2003/2004: Wij schieten geen wortel als thema overgenomen. Een twaalftal wandelende worteltjes zorgden voor een fleurig schouwspel, waarvoor de dames beloond werden met de 1e prijs bij de groepen. Ook een speciale vermelding voor onze vrienden van de Hobbelende Bierviltjes uit Zwartewaal die aan onze optocht hebben meegedaan.

De volgende prijzen werden na afloop door Burgemeester de Sutter uitgereikt in De Nieuwe Schans:

Individuele Jeugd:

1-         Patrick van Ommen            Sponge Bob
2-         Ervin Silva                          Prins Willem-Alexander
3-         Eline vd Meer                     Punk meisje
4-         Daisy van Ewijck                Punk meisje
5-         Jamie Huiszoon                   Heks
6-         Deveny Mooren                  Prinses Maxima
7-         Joy Wansleeben                  Duveltje
8-         Niels Kleijwegt                   Giraffe
9-         Senna Pols                          Doornroosje
10-       Wessel Wansleeben            Bijtje
11-       Leroy Varenkamp               Leeuw                                          

Individuele Senioren:

1-                 De Schijnheilige broeders

Groepen:

1-         De Smooksnuiverinnen         ‘Wij schieten geen wortel’

 

  Terug naar nieuwsoverzicht.