PRONKZITTING CARNAVALSVERENIGING DE SMOOKSNUIVERS 2004

Geslaagde Pronkzitting Carnavalsvereniging de Smooksnuivers 2004

Op zaterdag 31 januari jl. vond in De Nieuwe Schans de 21e Pronkzitting van Carnavalsvereniging De Smooksnuivers plaats. Nadat voorzitter Peet van der Snoek de avond officieel had geopend was het de beurt aan de nieuwe Opperspreekstalmeester(es) Esther Bot, die de verschillende groeperingen binnen de vereniging aankondigde waarna de vereniging zich aan het publiek kon presenteren. Vervolgens werd zoals gebruikelijk het Smokenburg lied gezongen.

Ook dit jaar werden weer veel optredens verzorgd door leden van de eigen vereniging. Zowel de Dansmariekes als de Dansgarde lieten een Gardedans en een showdans zien, waarbij duidelijk zichtbaar was dat de meisjes/meiden hard hebben geoefend en veel plezier uitstralen. De Jeugdraad was voor het eerst in lange tijd weer present, ditmaal met een ludieke act op muziek van het kinderprogramma ‘Bob de Bouwer’. De Senaat had een act van lang geleden ‘uit het stof’ gehaald, maar ook dit keer zorgde de zogenoemde ‘Hoedenact’ tot veel hilariteit bij het publiek. De Smooksnuiverinnen hadden net als in voorgaande jaren veel succes, dit keer werd gedanst in marine-look op het nummer ‘In the Navy’. De leden van de Jeugdcommissie gaven een succesvol vervolg aan hun debuutoptreden van vorig jaar. Op een compilatie van gezellige ‘ski-hut’-liedjes werd een winters tafereel inclusief, ski’s, sneeuwmannen en après-ski bar neergezet.

Naast de eigen inbreng van de Smooksnuivers waren er ook optredens van de Excell-dansers en van danseres Dewi. De Excell-dansers hadden een flitsend optreden in twee delen: de meisjes lieten een dans zien op muziek uit Miss Saigon, waarna de dames een dans ten tonele voerden op muziek uit Saterday Night Fever. Danseres Dewi nam het publiek mee naar exotische oorden met haar Hawai-dansen. Een tiental mannen uit het publiek ontving een bloemenkrans waarna zij verzocht werden op het podium een dans van Dewi na te doen. Dit leidde opnieuw tot veel hilariteit bij het publiek.

De muzikale begeleiding van de avond werd dit jaar verzorgd door De Partyband, die daarnaast ook een tweetal optredens op de bühne verzorgden.

Rode draad door het programma was ‘Johnny’ van het Duo ‘De Talento’s’. Samen met zijn lieftallige partner Gré gaf hij een aantal optredens weg die door het publiek zeer goed gewaardeerd werden. Met hun ludieke creaties, scherpe teksten, en gezellige liedjes wisten zij de zaal veelvuldig mee te krijgen. Met recht kunnen John & Gré, ofwel Duo ‘De Talento’s’ de smaakmakers van de avond genoemd worden.

Een vast gebruik op de Pronkzitting van de Smooksnuivers is de uitreiking van ‘De Halve Maan’, een onderscheiding die door de Prins uitgereikt wordt aan een Rozenburger die zich verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel of maatschappelijk gebied. Dit jaar maakte Prins Jacob I, vergezeld van Prinses Catharina en adjudant Theo bekend dat zijn keuze was gevallen op de heer Joop Rijke, die zichtbaar verrast was. Joop Rijke ontving de onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan het verenigingsleven de afgelopen dertig jaar. Zo is hij actief geweest bij de Vogelvereniging, bij De Carnavalsvereniging, waarbij met name de jeugd zijn aandacht had en heeft hij zich jaren ingezet voor de Tuiniersvereniging. De laatste jaren maakt hij zich als bestuurslid van de ANBO sterk voor de belangen van de senioren van Rozenburg.

Na een spetterende finale, verzorgd door ‘De Talento’s’ was er nog gelegenheid voor een dansje op het Bal-na, waar de muziek werd verzorgd door De Blue-Boys uit België.

De Smooksnuivers kunnen met recht terugkijken op een zeer geslaagde Pronkzitting en zich gaan opmaken voor het Groot Carnaval op zaterdag 21 februari a.s.

  Terug naar nieuwsoverzicht.