CARNAVALSOPTOCHT EXTRA OPGEFLEURD DOOR PRACHTIG WEER

Carnavalsoptocht extra opgefleurd door prachtig weer.

Afgelopen zaterdag trok voor de 25ste keer de jaarlijkse carnavalsoptocht door Smokenburg. Bij de sleuteluitreiking welke altijd aan de optocht vooraf gaat stond burgemeester Mevr. De Sutter nog maar weer eens stil op de jaarlijks terugkomende vele werkzaamheden die noodzakelijk zijn om zo’n optocht van de grond te krijgen. Wel was zij verheugd dat de zustervereniging de Hobbelende Bierviltjes uit Zwartewaal acte de presens gaven. Zij mochten dan ook naast de Smooksnuivers op het podium plaats nemen. Ook memoreerde zij dat het goed voor Rozenburg en noodzakelijk voor de Smooksnuivers dat direct na het seizoen alle neuzen binnen de club weer dezelfde kant opgezet dienen te worden voor Rozenburg in het algemeen en de Smooksnuivers in het bijzonder. Rozenburg zo zei onze burgemeester kan en wil de Smooksnuivers niet missen.

In dit vertrouwen overhandigde zij de dorpssleutel aan regerend Prins Adrie den eerste in de overtuiging dat zij met een gerust hart van een aantal vrije dagen kon gaan genieten.

Zijne hoogheid beloofde in zijn antwoord dat hij het vertrouwen niet zou beschamen. Overigens ging hij er vanuit dat mevrouw de Sutter op korte termijn zal worden benoemd voor een tweede ambtstermijn. Een raadsvoorstel met slechts één stem verschil was volgens hem binnen de Smooksnuivers niet aan de orde gezien, zo was volgens hem gebleken, de burgemeester de carnavalsvereniging een warm hart toe draagt. Derhalve had men bij de Smooksnuivers besloten de burgemeester te benoemen tot Opper-Smooksnuiverin. Vervolgens gaf Prins Adrie de, vele aanwezige, kinderen het sein om de ballonnen los te laten, hetgeen zo als altijd een fleurig schouwspel opleverde. En nu maar afwachten wie op koninginnedag de winnaar of winnares van deze wedstrijd blijkt te zijn.

Daarna werden alle deelnemers verzocht hun startpositie in de optocht in te nemen waarna de stoet zich achter vaandelflip in beweging kon zetten. Een bonte stoet trok vervolgens door Smokenburg, waarbij het opviel dat ook steeds meer volwassenen bereid zijn om iets ludieks en/of carnavalesk naar voren te brengen. Onze plaatselijke MUD band had besloten in plaats van het standaard uniform, gelijk in Brabant allerhande potsierlijke kleding aan te trekken. Dit vrolijke schouwspel werd, zoals nadien bleek, door de jury erg gewaardeerd en beloond met de derde prijs van de groepen. De Evangelische gemeenschap, The Living Christ, zoals meestal met een eigen wagen, riep in verband met de situatie in Irak op voor vrede. Ook de ruitervereniging was met een eigen Chinese wagen met daar omheen een groot aantal Chineesjes. Zoals zo vaak hiervoor werd hun creativiteit en uitmonstering weer ruimschoots voldoende voor zowel de eerste prijs bij de groepen als ook voor de nieuwe Wisselbeker. De vorige wisselbeker is reeds definitief in het bezit van de ruitervereniging. Het zou voor de spanning en het uiterlijk van de optocht aanbeveling verdienen wanneer wat meer verenigingen de handschoen zouden opnemen en de competitie met de ruitervereniging zouden aangaan. Natuurlijk waren er ook een groot aantal, meest jeugdige, individuelen. Juryvoorzitter, mevrouw de Sutter prees tijdens de prijsuitreiking met name de moeders en Oma’s voor hun creativiteit en handwerkzaamheid.

De Totale jury uitslag was als volgt:

Individuelen tot 12 jaar.

1 Daisy van Ewijck bosnimph
2 Joury van Ewijck mobiele telefoon
3 Merel Spithoven bruidstaart
4 Roy Simonis musketier
5 Yannck Pols spiderman
6 Amanda Mourits tweeling eskimo’s
7 Tycho van Ewijck mobiele telefoon
8 Natasja Wesselink voorjaarsfee
9 Eiei Boite indiaan
10 Anouska Nuy vlinder
11. Senna Pols rapunzel

Individuelen 12 t/m 17 jaar:

1 Jennifer Kroon punker
2 Rosalinde Vlag heks
3 Kimberly Scholte punker

Individuelen senioren:

1 Caroline Rijnsdorp 2 nonnen met bakfiets
Els Faasse
2 Silvia van der Meer drempelvrees

Wagens en groepen:

1 Ruitervereniging rozenburgse verborgen schatten
2 Smooksnuiverinnen vrolijke drempels
3 M.U.D. muziekkapel

  Terug naar nieuwsoverzicht.