CARNAVALSOPTOCHT VAN C.V. DE SMOOKSNUIVERS OP 1 MAART 2003

Carnavalsoptocht van C.V. De Smooksnuivers.

Op zaterdag 1 maart 2003 organiseren de Smooksnuivers voor de 25 ste maal een carnavalsoptocht onder het motto : Wij hebben geen drempelvrees.

Dit jaarlijkse evenement is niet meer weg te denken in het Groene Hart dat tijdens carnaval Smokenburg heet. Vele leden zijn weer druk bezig geweest en eigenlijk nog. Wij hopen op goed weer en vaak een brede lach op naar wij hopen talloze gezichten in en langs de route.

Als inwoner (ster) van Rozenburg en omgeving kunt U gratis meedoen aan deze optocht. Er kan worden ingeschreven in 4 categorieën te weten 1 t/m/ 11 jaar; 12 t/m/ 17 jaar; 18 jaar en ouder en groepen c.q. wagens. Inschrijven voor de optocht is mogelijk op de dag van de optocht, 1 maart, in het Wapen van Rozenburg tussen 9.30 uur en 12.45 uur. Hierna is inschrijving in verband met de jurering niet meer mogelijk. Zorg er dus voor dat U op tijd bent. In het wapen is dan ook gelegenheid voor het inschrijven voor de ballonnen wedstrijd.

Om 12.11 uur zal de dorpssleutel worden uitgereikt door burgemeester de Sutter aan zijne Hoogheid Prins Adrie den Eerste. Deze zal hierna het startsein geven voor de ballonnenwedstrijd. Er is een zeer uitdrukkelijk verzoek van de Rijksluchtvaartdienst om géén ballonnen aan elkaar te knopen omdat trosvorming niet is toegestaan. In het verleden zijn wij hier al meermalen voor gewaarschuwd. Het niet houden aan dit verzoek kan een verbod voor toekomstige ballonnenwedstrijden inhouden, hetgeen wij, mede voor de kinderen zeer spijtig zouden vinden.

De optocht zelf start om ongeveer 12.25 en zal duren tot 14.00 uur. Daarna zal om circa 14.30 uur de prijsuitreiking plaats vinden in de Nieuwe Schans. Er zijn 11 prijzen voor de leeftijdsgroep tot en met 11 jaar. Voor de overige groepen zijn er 3 prijzen. Wij hopen op een groot aantal deelnemers. Informatie over de optocht kunt U verkrijgen bij de heer Teun Wagenveld, Wilhelminastraat 4, te Rozenburg telefoon 0641107228.

Na afloop van de optocht begint om 15.00 uur in de middenzaal van de Schans het kindercarnaval, waaraan ook de deelnemertjes aan de optocht alsmede andere kinderen gratis kunnen deelnemen. ’s Avonds is er dan het grote carnaval in de Schans. Zowel tijdens het kinder- als het grote carnaval zijn er prijzen te verdienen voor de leukst verkleedde. Alle carnavalsactiviteiten geven U de gelegenheid zich eens lekker uit te dossen.

De Optochtcommissie van de Smooksnuivers.

  Terug naar nieuwsoverzicht.