MINI PRONKZITTING TREKT VOLLE ZAAL

Mini Pronkzitting trekt een volle zaal

Het carnavalsseizoen is eigenlijk nog maar net begonnen. En misschien klinkt het dan toch wat ongeloofwaardig, maar het is echt waar. Het Jeugdbestuur van de Carnavalsvereniging de Smooksnuivers kreeg het dan toch maar weer mooi voor elkaar en kreeg te samen met 4 gastverenigingen uit de omtrek de zaal gevuld.

Jeugd Prins Marco de 2de stond al te trappelen van ongeduld in de zaal voor dat het echt feest zou worden. Het jeugdbestuur had voor een nieuwe stijl gekozen en die sloeg zeker aan. Enkele bedrijven en mensen hadden kleine prijsjes gesponsord die de kinderen zouden krijgen na het doen van spelletjes. Deze oud Hollandse spelletjes, waar de kinderen geen genoeg van konden krijgen, werden door de kinderen met veel plezier gedaan. Het gehele programma dat in elkaar was gezet door het Jeugdbestuur werd aan elkaar gepraat door Spreekstalmeester Gertjan. Hij verscheen regelmatig op het podium te samen met Prins Marco de 2de en zijn Adjudant Ricardo en niet te vergeten zijn schitterde pages Irene en Carlien. En natuurlijk was er weer een mooi in elkaar gezet dansje van de Dansmariekes, die ook nog een schitterend showdansje ten tonele brachten. Ook was er nog even tijd voor wat grappen en grollen toen de Jeugdraad een leuk dansje deed op het welbekende Las Ketchup Song. Natuurlijk kwam net als verleden jaar de vraag van Marco de 2de, waar de Jeugd van Rozenburg toch blijft, want hij zou zijn Raad van 11 toch wat uitgebreider willen zien.

Dan is er ook altijd tijd voor Gastverenigingen die Dansmariekes bij zich hebben en die ook graag hun dans willen laten zien. Het blijft altijd dan voor de ouders en voor de kinderen in de zaal een mooi gezicht als de kleintjes met de wat grotere zon dansje in elkaar weten te zetten en op een middag zoals deze met een geweldig applaus weten af te ronden. Aan bijna het einde van de middag was er een bezoek van de FEN (Federatie Europese Narren). Zij kwamen met medailles voor het Prinsenteam die deze weer een mooi plaatsje konden geven bij de rest van hun ontstane verzameling.

Uiteraard kwam de grote Prins ook nog even langs om te kijken hoe de Jeugd het verging op hun Mini Pronkzitting. Tevens riep hij bij deze mogelijkheid dan ook de mensen naar voren die zich hadden ingezet om dit alles toch maar weer voor elkaar te krijgen. Als dank ontvingen de leden van het Jeugdbestuur een leuk presentje.

Ik denk dat een ieder die heeft meegeholpen aan dit grootse feest wel kan zeggen dat het geweldig was en zonder ieders inzet hadden we dit niet voor elkaar gekregen. Het was een geweldig feest.

 

  Terug naar nieuwsoverzicht.