PRINS CARNAVAL BEKEND IN ROZENBURG

Prins Carnaval bekend in Rozenburg

Vorstenbal Carnavalsvereniging de Smooksnuivers. Zoals ieder jaar opent het seizoen voor de Carnavalsvereniging de Smooksnuivers op 11/11. Voor de verdere Rozenburgse gemeenschap is dit op het Vorstenbal, dat afgelopen zaterdag in de tempel der Zotheid heeft plaats mogen vinden, het thuishonk van de smooksnuivers in de Nieuwe Schans. Ook dit jaar wisten de Smooksnuivers 6 gastverenigingen binnen te halen die te samen met familie en vrienden uit Rozenburg de tempel der Zotheid wisten te vullen. Het seizoen was nog maar net begonnen en direct wist de vereniging, sommige mensen van buiten en van binnen de vereniging, in de schijnwerpers te zetten. Allereerst werd de Jeugd Prins aan het publiek voorgesteld. Jeugd Prins Marco was blij verrast een volle zaal aan te mogen treffen en liet al snel blijken dat hij in was voor een feestje. De dansmariekes die 22 jaar binnen de vereniging hun aanwezigheid mochten vieren, lieten dit zien door middel van een mode show. In deze afgelopen 22 jaar zijn er verschillende pakjes gemaakt door de Smooksnuiverinnen en deze werden nog 1 keer geshowd met de verhalen van historie daarbij. Na het feest met de Jeugd Prins wat tijd voor het afscheid van Vorst Pieter die op ludieke wijze werd afgevloeid tot een lagere rang in de vereniging. Al mogen wij zeggen dat een Oud Prins toch nog altijd een goed aanzien heeft binnen de vereniging. Na vele jaren vol trots actief te zijn geweest nam Piet Janse een stapje terug en gaf hij op 11/11 reeds zijn titel over aan Peet v/d Snoek. Vorst Peet bedankte Piet Janse voor al zijn inzet van de afgelopen jaren voor de vereniging en vroeg hem dan ook nog lang te mogen laten genieten van zijn aanwezigheid binnen de vereniging. En dit alles mocht dan ook nog eens gebeuren op de verjaardag van Piet en dat liet men ook zeker niet aan hem voorbij gaan.

Tevens was het aan de Senaat de mogelijkheid om hun twee nieuwe wijsheren toe te voegen aan hun afdeling. De heren Arie van Ringelensteijn en Piet Ouwens werden ge´nstalleerd op een Carnavaleske manier.

En natuurlijk wist de Raad van 11 om klok slag 11 over 10 hun nieuwe Prins op de vloer te toveren. Van onder twee grote dozen met grote vraagtekens, zo brachten zij Prins Adrie den Eerste en Adjudant Piet aan de reeds vol gestroomde zaal ten tonele.

Beide heerschappen wisten, na de felicitaties die zij mochten ontvangen van de genodigden in de zaal, de nieuwe schans om te dopen tot de Tempel der Zotheid. Te samen met de eigen vereniging en de gastverengingen werd het een gezellig feest, wat leidde tot een opening van een seizoen dat tot begin maart mag duren. Twee leden van de Smooksnuivers kregen een onderscheiding van de Federatie Europese Narren. Deze onderscheiding kregen zij voor hun activiteiten die zij binnen de vereniging het gehele seizoen met vol lof vervullen. De eerst genoemde Willem Adriaansen. Lid van de Raad van 11 en altijd aanwezig van het begin tot het einde van het seizoen. En tweede meest bezige van de vereniging. Voorzitter en de man die alles regelt voor de vereniging die overal probeert bij te zijn alles op alles zet om de puntjes op de i te zetten en er alles aan doet om van Carnaval, Carnaval te maken; Peter Rijnsdorp. Beide heren werden met een schitterende onderscheiding bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.

Het aankomende seizoen staat vast zoals de agenda reeds laat zien in de afgelopen Rozenburgse Schakels. En natuurlijk verwacht de Carnavalsvereniging u dan ook binnenkort als er weer groots Carnaval gevierd zal worden. Zoals bij u allen bekend; de optocht en natuurlijk het Groot Carnaval.

Maar eerst gaan zij zich opmaken voor de Pronkzitting, een groots feest dat bekend staat bij de vereniging als; veel muziek en dans, van de vereniging zelf en natuurlijk ook gastoptredens van artiesten met naam. Dit alles zal plaatsvinden in de Nieuwe Schans op 25 januari 2003. In een volgend bericht in de Schakel kunt u hier meer over lezen en ook omtrent de kaart verkoop en wat u kunt verwachten.

Voor verdere informatie over Carnavalsvereniging de Smooksnuivers verwijzen wij u naar onze internetpagina: www.smooksnuivers.nl

Zie voor foto's van deze avond de "Foto Galerij" 

  Terug naar nieuwsoverzicht.