SINTERKLAAS ZET VOET AAN WAL IN ROZENBURG

Sinterklaas zet voet aan wal in Rozenburg.

Lang gewacht en gekregen. Een stralende blauwe lucht. Een zacht herfstbriesje. Een veerboot vol met Pieten en natuurlijk Sinterklaas. Een schitterende dag voor een bezoek aan Rozenburg.

Ook dit jaar heeft de Sint weer gekozen, na vele plaatsen in Nederland te hebben bezocht, om wederom via Maassluis met de veerboot Rozenburg te bezoeken. Sinterklaas staat al vanaf de brug naar de kinderen te zwaaien. De hoofdpiet laat de harde hoorn luidkeels horen. Vele pieten staan, hoog en laag, te zwaaien naar de kinderen die in grote getallen weer naar de veerboot zijn gekomen om de Sint te verwelkomen. De Stuurman Piet laat de boot nog een rondje varen voordat deze zal aanleggen. De spanning is van de kindergezichten af te lezen. De pieten leggen de boot aan en al snel lopen de pieten de kant op. En daar zet de Sint de voeten aan wal en maakt vele Rozenburgse kinderen blij met zijn komst.

Na een welkoms woord van de Burgemeester Mevrouw de Sutter vertelt de Sint blij te zijn ook in weer in Rozenburg te mogen zijn en vraagt aan ieder kind zijn schoen weer trouw neer te zetten. Nadat de kinderen luidkeels hebben gezongen gaat de Sint samen met zijn pieten naar het Centrum van Rozenburg. Waar ze de kinderen die met hun ouders langs de kant van de weg tegen komen voorzien van alle lekkernij die zij bij zich hebben. Hier en daar worden tekeningen gegeven voor de Sint en vele kinderen geven de Sint en de pieten een handje. Vele blijde en angstige gezichtjes kijken verlangend uit naar de dagen die komen gaan tot 5 december. 6 december zal de Sint weer vertrokken zijn, om zijn eigen verjaardag te gaan vieren thuis in Spanje. Dit alles zal voor de kinderen nog lang genoeg duren en zij zullen nog vele dagen hun schoen zetten. Waarna zij kunnen genieten van al dat lekkers en cadeaus die zij zullen ontvangen in de komende dagen voordat het pakjesavond is.

Vanaf het Raadhuisplein gaat de lange stoet met kinderen via de Emmastraat naar de Nieuwe Schans. Waar de kinderen Sinterklaas een handje konden geven en zij met de Pieten een dansje konden maken en Sinterklaasliedjes zingen.

Nadat het laatste kind de hand schudde, werd luidkeels Dag Sinterklaasje gezongen en ging de Sint met zijn pieten weer verder. Vergeet niet allemaal je schoen neer te zetten, met hierin een briefje of tekening voor Sinterklaas en zijn pieten, mooie liedjes te zingen en natuurlijk lief te zijn, dan zal je vast wel wat in je schoen vinden. Tot ziens en vergeet niet; de Sint en zijn Pieten zijn weer in het land.

De groeten van Sinterklaas.

Geschreven door de Schrijf Piet.

 

 

  Terug naar nieuwsoverzicht.