ZATERDAG 23 NOVEMBER AS. KOMT St. NICOLAAS IN ROZENBURG

Zaterdag 23 november a.s. komt St. Nicolaas in Rozenburg.

Zoals  reeds eerder vermeld in de Rozenburgse courant “de Schakel”, zal de goedheilig man op Zaterdag 23 November om twee uur ’s middags aankomen in Rozenburg. Afgelopen zaterdag mochten wij in Zaltbommel, na aankomst van de Sint in Nederland, een gesprek voeren met de Praatpiet van Sint Nicolaas, om de aankomst in Rozenburg door te spreken . Sinterklaas wil graag weer met de veerpont uit Maassluis in Rozenburg aankomen. Vanaf de brug van de veerpont heeft hij altijd een prachtig uitzicht op al die wachtende en zingende kinderen bij de aanlegsteiger.

Voor restaurant de Veerheuvel zal zaterdag een podium worden gebouwd waarop de Rozenburgse burgemeester, mevrouw de Sutter, zijne Hoogheid kan begroeten. Direct na aankomst van de Sint, zal deze zich tussen de vele wachtende kindertjes voegen en zoveel mogelijk handjes geven.

Wel zullen er bij de aanleg steigers touwen worden gespannen om te voorkomen dat aanwezige kinderen problemen zouden kunnen krijgen met het gemotoriseerd verkeer dat direct na aankomst van Sint Nicolaas weer gewoon door gaat. Voor de goede orde: de gespannen touwen dienen niet als afrastering voor de route van de Sint, maar ter beveiliging van de aanwezige kinderen. De Sint zelf zal zich, zodra hij voet aan wal heeft gezet, tussen de kinderen begeven op weg naar het podium.

Na het welkomstwoord van de burgemeester en hopelijk een antwoord daarop van Sint Nicolaas kan begonnen worden aan de intocht die de Sint lopend zal afleggen. De volgende route zal hierbij worden gevolgd:

Vanaf de Veerheuvel de dijk op, langs “Het Baken”

Vervolgens     : Koninginnelaan.

                         Clematislaan

                         Raadhuisstraat

                         Raadhuisplein ,(lopend over het plein)

                         Molenweg

                         Emmastraat, tot aan de Plusmarkt daarna terug naar     

                         Marijke Plein, is eindpunt “De Nieuwe Schans”

 De organisatie denkt dat , mede gezien de snelheid waarmee de stoet de hierboven weergegeven route zal kunnen afleggen,  het Kindermatinee om ongeveer 15.45 uur zal kunnen beginnen. Alle aanwezige kinderen mogen Sint Nicolaas dan een handje komen geven.

Reeds vanaf 15.00 uur zullen de dan wachtende kinderen muzikaal worden bezig gehouden.

De praatpiet vertelde nog dat Sint Nicolaas zich weer bijzonder verheugd op het weerzien in Rozenburg.

  Terug naar nieuwsoverzicht.