SMOOKSNUIVERS STARTEN NIEUW SEIZOEN MET VERKIEZING NIEUWE CARNAVALSPRINSEN

Smooksnuivers starten nieuw seizoen met verkiezing nieuwe Carnavalsprinsen.

Zoals al sinds jaar en dag gebruikelijk starten de Smooksnuivers het officiŽle carnavalsseizoen op de elfde van de elfde.

Op maandag 11 november a.s. zal de nieuwe voorzitter Peter Rijnsdorp , met een toost, het startsein voor het nieuwe seizoen geven .

Vervolgens zullen de nieuwe Jeugdprins en de nieuwe grote Prins worden bekend gemaakt en aan de leden en aanwezige donateurs worden voorgesteld. In de wandelgangen wordt reeds druk gespeculeerd welke kandidaten dit jaar weer door het Oud Prinsen College uit de hoed getoverd worden.

Zoals gebruikelijk zullen de aanwezigen deze dag ook aanzitten aan het jaarlijks prinsendiner, traditiegetrouw al jaren lang bestaande uit Boerenkool met worst. Diegenen die niet gecharmeerd zijn van deze oer Hollandse kost zullen helaas op een houtje moeten bijten. (tenzij men stiekem een boterham met pindakaas in de binnenzak heeft gestopt)

De officiŽle handelingen bij de Prinseninstallatie zullen dit jaar voor het eerst onder leiding staan van Peet van der Snoek, die in het begin van de avond zal worden geÔnstalleerd als de nieuwe vorst, als opvolger van Piet Janse, die op eigen verzoek zijn functie heeft neergelegd.

Alvorens het zo ver is zal bij meerdere dames nog wel een zweet druppeltje op het voorhoofd verschijnen, aangezien meerdere pakjes van dansgarde en dansmariekes zullen moeten worden aangepast aan de leeftijdsgroei van diverse meiden..

De Rozenburgse gemeenschap krijgt op zaterdag 14 december de gelegenheid om de nieuwe Prinsen met hun gevolg in volle glorie te aanschouwen tijdens het jaarlijkse vorstenbal.

  Terug naar nieuwsoverzicht.