MINI PRONKZITTING 2002 WAS EEN LEUKE HAPPENING

Mini Pronkziting 2002 was weer een leuke happening

Wederom een geslaagde mini Pronkzitting. Ieder jaar is het toch wel weer moeilijk om voor de jeugd een startend Carnavalsseizoen te organiseren wat blijft boeien. Toch lukt het de Smooksnuivers ieder jaar opnieuw om toch de kinderen weer te vermaken.

Belangrijk is ook de positieve instelling van Jeugd Prins Marco de 2de die het toch mooi voor elkaar heeft samen met zijn adjudant Ricardo en beide Pages Irene en Carlien. Wederom kwam dan toch het verzoek van Marco om zijn Raad van Elf te mogen uitbreiden. Want hem lijkt het toch echt de moeite waard om zich in te spannen dit jaar, om weer een Jeugd Raad van Elf bij elkaar te krijgen. Dus langs deze weg heeft hij de vraag aan de jeugd van Rozenburg: Wie wil lid worden van een gezellige vereniging en mocht je het echt leuk vinden wie weet is de Raad van 11 iets voor jou,. Een vol programma dat steeds meer iets gaat krijgen van de grote Pronkzitting. De mini Pronkzitting krijgt steeds meer gestalte.

Dit jaar waren er natuurlijk ook weer gastverenigingen. Zo waren er De Olijkers, De Fuilspuiters en De Rooie Rijers. En als je dan al die Prinsen, Prinsessen en Raad van Elf-en bij elkaar ziet dan zullen toch de volwassenen bij de Carnavalsvereniging blij zij dat men er weer jeugd bij ziet komen en de vereniging weer ziet verjongen. In deze tijden ben je toch maar bang dat de House en de andere soorten muziek de overhand zullen krijgen. Maar ook tijdens deze Mini Pronkzitting is  weer gebleken dat er toch ook muziek wordt gemaakt dat perfect past bij Carnaval.

Dit jaar was de Top 50 van Kabouter Plop de carnavals hit voor de jeugd, waar een ieder op aan het dansen ging. Het hele seizoen is er weer getraind en de dames van de Garde hebben er weer voor gezorgd dat de Dansmariekes en de Jeugdraad een schitterende act op toneel brachten. Wat te denken van de behoorlijk, in aantal, gegroeide Dansmariekes. En dan wel niet in de lengte, want de meeste zijn nog niet zo groot maar dan wel in de breedte, want er zijn toch wel wat nieuwe Dansmariekes bij gekomen. En die deden zeker met zín allen hun best om er weer een schitterend optreden en zomerse showdans van te maken.

Natuurlijk waren er ook weer optredens van buiten af. Peter Steyaart een goochelaar die de hele zaal plat kon krijgen met een grap en een echte strakke goocheltruck waar een ieder stil van was. Natuurlijk werden er ook medailles uitgewisseld zoals altijd wordt gedaan bij gastverenigingen. Prins Marco de 2de had nu ook zonder zijn ingestudeerde teksten zijn woordje klaar wat natuurlijk bij een echte Prins behoort. Ook het FEN (Federatie Europese Narren) deelde medailles uit en ook Prins Marco had medailles voor hen klaar liggen. 

Net als bij de echte Pronkzitting werd dit jaar gebruik gemaakt van de tijd en de ruimte met een ludieke act van Dorus. Als je even zwart-wit TV terug haalt in de herinnering dan zie je toch echt Dorus voor je staan al was het wat moeilijk voor de jeugd, waarvan sommige nog nooit van Dorus hadden gehoord. Twee motten?? Nee, de act was leuk in elkaar gezet. Een gat in mijn emmer en dat met de perfecte attributen erbij. Een act in elkaar gedraaid door een ouder van kinderen van de Raad van Elf. En dat te bedenken, dat als je goed keek, dan zag je Dorus met zijn grijze stofjas, bolhoed en dikke snor weer terug. Zeker toen de dikke snor de complete tekst uit zijn hoofd kende. Mocht hij de microfoon in zijn hand hebben gehad dan had hij helemaal de show gestolen. 

Vlak voor het einde van de middag kwam ook de grote Prins nog langs.
Prins Adrie den Eerste met zijn eigen Prinses Patricia en Ajudant Piet. Gevolgd door de Raad van Elf en natuurlijk de Garde. De Garde liet hun Showdans zien tot een ieders genoegen. Een echt knallende dans gemaakt op muziek uit deze tijd. De middag werd doorspekt met vele polonaises en natuurlijk werd er ook nog op andere muziek gedanst. Een groot succes met natuurlijk een moeilijke stap naar volgend jaar, om wederom een geslaagde Pronkzitting te moeten organiseren. Maar de Smooksnuivers zouden de Smooksnuivers zijn niet als ze niet opnieuw zouden proberen  een nog beter overtreffend feest te organiseren. De jeugd heeft wel degelijk de toekomst en als ze zo doorgaan zal de carnavalsvereniging nog lang blijven bestaan.

Meer foto's van deze gezellige middag, klik hier of op menu "Foto galerij" 

Terug naar nieuwsoverzicht.