ROZENMIDDAG VOOR VERSTANDELIJK GEHANDICAPTEN

Na succes vorig seizoen opnieuw Rozenmiddag voor Verstandelijk gehandicapten bij de Smooksnuivers.

Na het grote succes van de eerste middag, voor verstandelijk gehandicapten in 2001, organiseren de Smooksnuivers opnieuw een Rozenmiddag. Deze middag is voornamelijk geŽnt op het thema dat al jaren door carnavalsvereniging de Grote Lupardi uit Rotterdam wordt toegepast.

Ook bij de Smooksnuivers bleek vorig jaar al hoe je verstandelijk gehandicapten een onvergetelijke middag kunt bezorgen met een hoeveelheid vrolijke muziek en daarnaast wat glitter en glamour. Daarbij een hapje en een drankje aangevuld met een door de Prins aangeboden medaille maakt het feest compleet.

Met de vorig jaar opgedane ervaring is de commissie Sociaal Carnaval opnieuw aan de slag gegaan om op ZATERDAG 26 JANUARI 2001 opnieuw een groot aantal verstandelijk gehandicapten een aantal plezierige uren te bezorgen. Tegen 13.00 uur worden een kleine 200 bewoners, uit diverse tehuizen in de regio, waaronder een twintigtal rolstoelers, in Rozenburg

verwacht. Inmiddels is bekend dat bewoners van de tehuizen van Zuid Wester uit Spijkenisse, Hellevoetsluis, Oude Tonge en van Humanitas uit Barendrecht in ieder geval aanwezig zullen zijn. Ongetwijfeld zullen er ook nog wel uit andere plaatsen uit de regio mensen aanwezig zijn.

Eenmaal in de Schans aangekomen worden zij direct verwelkomd door Zijne Hoogheid Prins Adrie den Eerste van de Smooksnuivers die iedere deelnemer een medaille zal omhangen. Vanaf dat moment kan voor de meesten de dag al niet meer kapot. Zodra de middag dan officieel door de Opperspreekstalmeesters Gert-Jan en Peter zal zijn geopend en de eerste muzikale klanken van een van de boerenkapel worden gehoord wordt het vermoedelijk ťťn grote happening tot sluitingstijd toe. Ongetwijfeld zullen ook de diverse artiesten zoals de komische Clown Peter Steylaard, de garde zangeressen Angelique  & Judith, de garde zelf alsmede de Smooksnuiverinnen met hun pronkzitting acts veel bijval krijgen.

Zoals eerdere van dit soort dagen hebben aangetoond zijn echter voor dit soort patiŽnten de polonaises het feest bij uitstek. Al dan niet voortbewogen in een rolstoel vormen ze gezamenlijk ťťn groot lint van dansende en zingende feestgangers. De wijze waarop wordt opgekeken naar en vastgeklamd aan steekdragende doet onroerend aan.

Het feit dat zeer veel smooksnuivers afgelopen week aanwezig waren bij de officiŽle uiteenzetting over deze middag geeft nog eens aan dat deze Rozenmiddag in ieder geval binnen de plaatselijke carnavalsvereniging een vaste plaats heeft veroverd.

De belangstelling van de plaatselijke overheid en de bereidheid van diverse sponsors dit gebeuren mogelijk te maken onderschrijft nog eens de juistheid van het vorig jaar genomen  besluit om tot deze middag te komen.

Mocht U eens een indruk willen krijgen omtrent sociaal carnaval dan bent U de 26ste van harte welkom in Nieuwe Schans.

  Terug naar nieuwsoverzicht.